Jakt 2016

22.11. Ny jaktdag med Anders og Lars, og i dag med S.D. Emil i Ski kommuneskog. Det ble en kort los på ca 12 min før Anders felte en bukkekalv for Emil.
19.11.Glade gutter i Kroerskauen i dag. Skytter Lars og hundefører Anders m. Tyri. Hun gjorde en formidabel jobb i dag også med to flotte loser på to ulike bukker. Den siste og minste bukken ble med hjem!
17.11. Skogsfugljakt i Kroholmarka Ski. Hundene jobbet meget bra, og med litt bedre skyting hadde det blitt en orrhane også!
SD Tyri med rim i barten!

Novemberjakt

Mat og bålkos for frossne jegere, Per, Frode og Jørgen rundt bålet.

03.11. Rådyrjakt i Kroer med Anders med SD Tyri og Johnatan med KD Jordy. Pent kaldt vær -7 på morgenen med tykk rimfrost. Først ut med Tyri som umiddelbart får los på to dyr som turet bra, men stort sett sør for terrrenget. Prøvde et par omposteringer, og Tyri byttet nok dyr for det ble obs en stor bukk etter et par timer, og da dro det ut. Etter lunsj ut med Jordy helt i vest, der han kjappt tar ut et singeldyr som drar på langtur mot Vestby. J. må hentes med bil.

11.11. Prøver på ny med Tom og basset Oscar på fin sporsnø. Det står et par dyr på jordet når vi kommer og det er geit med en bukkekalv. Slipper hunden på dem og vi får en los som tar en liten runde på terrenget før det drar av sted mot nord. O. slutter å lose etter ca 15min, men jager på i 1,5t likevel.(nytt påfunn av en gammel hund) Får ikke noe ut av dette i dag.

13.11. Vi gir oss ikke og denne søndagen blir det familietur med far og sønn Aasebø(Per og Anders) med Tyri, og Frode, Jørgen og V. fra oss. Tyri tar snart ut en liten bukk som turer litt i terrenget før den kommer rett på Anders i litt for stor fart. Det blir en bom på kort hold og 3,5t los i etterkant uten flere muligheter. A. obs et dyr til senere på dagen + spor fra flere. Lang bålrast ved hytta ved lunsjtider.

17.11. Tok en 3t tur med hundene i Kroholmarka før kveldsvakt i et nydelig seinhøstvær. Hadde tre situasjoner der J. først har stand på en tiur som hun holder lenge, men terrenget er svært kupert så den går opp før jeg er helt fremme. Litt senere foter Blenda lenge langs en bratt åskant og går på i flere omganger med korte stander. Orrhane går opp på fint hold, men har såpass dekning i noen trær, at det blir en real bom. Jif avslutter med en rugde i et bekkefar uten skuddmulighet.

19.11. Rådyrjakt i kroer med Lars, Anders og Tyri. Jakter først i østterrenget der det blir en lang los på en stor bukk, som velger å gå langt ut mot sør. Etter lunsj med stort bål tar vi et drev på vestsiden og får ut en spissbukk der som turer fint. Lars skyter på den og Anders + Tyri gjennomfører et fin-fint ettersøk. Flott jaktdag i nydelig vær!

22.11. Ny jaktdag med Anders og Lars med S.D. Emil. I pøsregn fikk vi umiddelbart los på to dyr som tok en liten runde og gikk rett i posten til Anders, som felte en bukkekalv. Emil fortsatt losen på geita som litt senere kom til min post, men den fikk gå da vi forsøker å spare geiter. Greit med kort dag i drittværet! Ellers virker det som om vi er kommet i en "stim" med dyr, så nå blir det spennende å se hvordan resten av uka blir?

Morgenstemning før jakt i Kroer den 28.10.16.

Oktoberjakt 2016

Flott fugl med et stort sår i brystet etter ublidt møte med virestål i Ski kommuneskog!

Pga. flytting til nytt hus i Siggerudveien i Ski har det blitt svært lite tid til jakt i oktober.

Søndag 9. var første mulighet med fellesjakt på rådyr i Ski. Der ble det los etter få minutter og et bomskudd av en uerfarenpostskytter på en bukk. Blenda, Jif og jeg gikk en fuglejaktrunde etterpå og hadde to stander på tiur uten skuddmulighet. Dagens eneste resultat ble en gammaltiur som Kalle fant død under kraftledningen like ved sin post. Alle våre kraftledninger er vel den mest effektive predator vi har. De "jakter" hele året over hele landet og feller utrolig mye fugl!

14.10. ble det en liten fuglejakt før kveldsvakten. To timer i Krokholmarka gav kun en stand på Jif som hun holder lenge, og hun reiser på ordre en rugde på passe hold. Den flyr en runde bakover og i det jeg hiver opp kommer fruen og Blenda i siktet, så da får den fly. J. rolig på tilrop.

23.10. Tur med en gjeng fra SkiJFF på rådyr om morgenen i ufyselig vær(yr,kraftig vind og kun +2) med utgangspunkt på Oksrud. Jakta med tre hunder, men først bare los på elg og senere kort los på ei geit.(som ikke skulle skytes) Jørgen og jeg tok en fuglejakt med Blenda og Jif på ettermiddagen og hadde kontakt med noen fugl. De trykka litt for hund, men gikk på langt hold da vi nærmet oss.

28.10. Årets første jakt med hund i Koerterrenget. Jakta med Ole Chr., Anders og Tyri. Fantastisk flott dag med + 8 og sol fra skyfri himmel. Fikk umiddelbar ut 4 dyr på vestsiden som kom på min post, men hadde kun en mulighet på ei geit.Den fikk gå. Tyri lang los mot nord og ut av terrenget. Fikk inn en rev som jakta mus i buskene nedenfor meg, men også den kom seg unna. Nytt slipp av Tyri og ut med nye dyr, men de tok samme ruta og ble borte i nord. O.C. obs et dyr helt på tampen av dagen i sørvest, men ingen skuddmulighet der. Gikk to timer med Blenda og Jif etter rådyrjakten og hadde to stander på rugde med J og en på orrhøne med B. De trykket godt for hundene, men ikke for meg.

30.10. Ny dag i Kroer med Iver, Harald, Johnatan og hans KD Jordy. Nydelig vær med rimfrost på morgenen. Starta i østterrenget og hadde en lang los ut mot nord i ca 2t. på et singeldyr. Fortsatte på vestsiden der det stod to dyr på første storehuggsten. Iver forsøkte å snike seg innpå dem, men ble selvsagt oppdaget. Los på et annet dyr som passerte min post ved nordgrensa på ca 40m, men for tett til å kunne skyte. En snau time med fuglejakt før det ble mørkt resulterte i to rugdestander og en støkk, uten noe i sekken.

Blenda på vei inn etter fin-fin vannapport på den andre kvinanda. Trollheimen 2016.
Jif i stand og klar til reis! Trollheimen 2016.
Jif med fin apport i Minilldalen. 2016.

Septemberjakt 2016.

Vakkert i Eggedal!

Etter 2 ukers jakt i sommervær kan vi konstatere at den økningen som var antatt i våre områder, nok var en smule overdrevet. Vi har hatt en svært hyggelig jakt i flott vær, men både i Eggedal og i Trollheimen var det heller middels til lite fugl. Hundene har fungert meget bra i varmen, men har nok tidvis hatt problemer med å finne fugl, men del del kull dukket heldigvis opp etter hvert, så fellinger ble det.

I Eggedal første uka jakta vi, Frode, Jørgen og Vidar, med Pål, Anne og Espen Berge, samt 4 kleinere, Aiko, Blenda, Jif og Assi, og en ES Nelly. 

Neste uke i Oppdalsfjella var det Kirsti og Vidar med Blenda og Jif. Sol og varme her også, men lengre mellom kullene og mange enkeltfugl som satt lavt i terrenget. Det ble både ryper og ender, som ble til et par herlige måltider på hytta.

 

 

12.09.16. En liten runde rundt Kupasetra, gav fugl for begge hunder. To for Jif og en for Blenda
Pål med et knippe hunder etter felling av "sneppe" for Blenda. Fra v. Blenda, Nelly og Assi. Ekstremt varmt og vindstille vær gav store utfordringer, særlig for hundene, men vi ble svette og tørste vi andre og! Eggedal 2016.
10.09.16. Frode og Jørgen fornøyde med Jif og Blenda etter felling i Eggedal, der tåka var tykk første dagen.

Augustjakt 2016

Stort stokkandkull fotografert tidligere i sommer.

Pga. mye arbeid rundt flytting til nytt hus, der vi overtar 01.10. har det blitt lite tid jakt i august. Tre turer på bukkejakt, en dag på andejakt og en kveld på jaktprøve er status til nå. Intet håndfast resultat på noen av turene, og Jif hadde ikke helt dagen på jaktprøven.(0 pr)

Jørgen på vei til bukkepost i Kroer august 2016. Vi har vært ute 3 turer og hatt kontakt med to ulike bukker, men ingen skytemulighet så langt.
18.02.16. En ny revetispe datt ved midnatt. Lungeskutt på ca 65m fra gluggen til Ski JFF med .223rem.
10.02.16. Her endte denne revetispa sine dager, på åteplassen til Ski JFF ca 25 m fra gluggen. Akkurat slik lå hun da jeg kom frem og ser fin ut, men se bildet under....

Februar/mars jakt

Skadene på reven var meget store, noe som tyder på at kula har vært innom en kvist på veien. Kal:30.06 med 9,1 Norma blyspiss.

Etter en periode med mye hosting og snørr, ble det endelig tid for revejakt i gluggen på Fjell i Ski. Var ute dagen før med nytt åte og kunne se en del spor i den lille snøen som lå igjen. På plass i gluggen 10.02. kl. 21.00. og bare etter ca 30 min var "mikkeline" på åte. Reven var nok i området fra jeg kom, for jeg hørte "tassing" i frossen snø før hun kom utpå åteplassen. Åteplassen har fått nytt 12 V grønnt lys, noe som gjør at det kan jaktes selv om det er lite snø og mørk måne. En meget stor fordel! Vitale mål: 118 cm og 6,850kg.

18.02.16. Ny tur til gluggen på Fjell. Lett snøfall, stille og - 5gr. Tynt lag med skaresnø på bakken = fine forhold. Mye spor i området. Etter ca 2 timer uten en lyd hører jeg et lite knas i snøen langt unna og like etter kommer ei revetispe inn i åteområdet på ca 120m hold. Hun snuser seg stadig nærmere gluggen og når hun er på ca 65m stopper hun et øyeblikk med siden til. - bang! Løper etter skuddet i fullfart ut i skogen over bekken. På skuddplassen finner jeg masse blod+lunger og med et slikt massivt blodspor er hun lett å finne under en skjørtegran ca 25 inn i plantefeltet. Litt mindre denne her med sine: 114 cm og 5,855kg. Godt for småvilt og rådyrkje, at det nå blir to revekull mindre i Skis skoger 2016!

15.03.16. Tok en tur i gluggen, men i natt kom det ingen rev, de var opptatt med erotikk for det ble et sikkelig parringsleven oppe på åsen i vest utpå natta. Det var bjeffing og skrik i ca en halv time etter midnatt, men dessverre ble de ikke sultne på mat ettterpå, så jeg ble sittende uten revebesøk i natt.

Reven som ble skutt 10.02. ble kåret til årets største i Ski JFF på årsmøte, noe som gav fin premie!

Fra årets jakt hos Halita Jakt. Halvard i i slaktarboden med mitt smaldyr, skutt første dagen.

Januarjakt 2016

Nils, Siggurd, Halvard og Pål sjekker radioer før jaktstart.

Første halvdal av januar ble svært kald og det ble kun brukt tid på å legge ut åte til reven. Noe aktivitet på åteplassen hele perioden, men jeg orket ikke sitte ute i kulda. 

27.01. reiste jeg + hunder til Halita jakt alene i år da Kirsti hadde fullt opp på jobb. Pga. kraftig væromslag var det bart, mildt og svært vindfult når vi kom ned til Tingsryd. Ikke topp forhold for hverken rådyr eller grisejakt, men vi jaktet intenst likevel. Resultatet på 9 jegere ble heller magert, da det kun ble skutt 3 rådyr og en gris. En returgeit(Nils), et smaldyr(Vidar) og en bukkekalv(Morten), og grisen var en galt på 66kg(Terje).

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.09 | 16:31

Hei Bente! Høsten er lavsesong for jakthundvalper og vi kommer til å ha kull på vår Strihårdachs Minni først til vinteren.

...
23.09 | 08:05

Ønsker en jaktkamerat

...
26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
Du liker denne siden