Vardegløtts Snøhvit

Vardegløtts B-Snøhvit. *. 10.03.99. +.30.07.01. I stand på 2 ryper, Norefjell våren 2001.

Stortalentet som fikk en tidlig død.

Harald og Snøhvit i Namdalen 1999, med full sekk!

Snøhvit var fra første kullet til Tuva som hun hadde med Rotuas C-Scott. I dette kullet kom det mange gode jakthunder, men dessverre også noe HD og andre skjelettlidelser.

Snøhvit viste tidlig at hun hadde et talent utover normalen. Hun var utrolig skarp på nesa og samarbeidet meget godt på trening og jakt. Hun fikk bare startet på apportprøve i UK og fikk sin premie der. På jakt var hun av og til helt rå, med fuglearbeider av høy klasse.

Hennes problem var en kneskål som av og til gikk ut av ledd.(patellaluxasjon). Vi konsulterte mange fagfolk og ble rådet til å foreta en operasjon. Hun ble opr. på Norges Veterinærhøgskole og fikk gipsskinne på beinet. Da startet problemene for alvor!

En ståltrådbit fra operasjonen kom ut under gipsen og laget først en kraftig infeksjon. Hun ble reoperert og påsatt ny gipsskinne. Den viste seg etter hvert å være for trang, slik at midtre tredepute i poten fikk nekrose(råtnet bort). Hun ble deretter innlagt til sårbehandling på NVH og lå med skjerm neddopet i noen døgn. En natt fikk hun av seg skjermen og tygde opp poten. Det ble det siste hun gjorde, - hun hadde lidd nok.

Til ettertanke:

Det som kan være litt plagsomt å tenke på i ettertid er at dette var en skavank Snøhvit trolig kunne levd godt med det meste av livet, uten operasjon. Hun hadde kun tre tilfeller der kneskåla hoppet ut av ledd, og dette kom kun etter stor belasning under lek med valper.

I tillegg lot skaden seg også reponere(sette på plass) raskt og relativt smertefritt.

Dette har gjort at vi nok vil tenke oss om flere ganger, om vi skulle komme opp i en lignende situasjon med en annen hund senere.

 

Fra andejakt i Ski 2000, dubble` på stokkand. Vardegløtts B - Snøhvit og Tuva apporterer hver sin.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
04.07 | 13:16

Hei
Skal dere ha et valpekull i nær fremtid?

Jeg trenger en jaktkamerat med meg på tur.

...
02.09 | 14:28

Gratulerer til Jif og hundefører!

...
Du liker denne siden