Jakt 2016 del 2

SD.Bajas til Ole Chr., her som ung der han varmer seg i sekken under en rast, gikk til de evige jaktmarker 09.12.16. En fantastisk god jakthund og trivelig turkamerat er borte! RIP.
10.12. Jørn og hans beagle Bajaz fikk til slutt skutt en tannløs gammel geit, etter flere loser på en svært våt dag på Nesodden.

Desemberjakt 2016

En sliten Tyri koser seg ved bålet etter nok en lang los.

03.12. Rådyrjakt i Kroer med Anders m. Tyri, Johnatan, Jørgen, Per og V.                          Kjølig morgen med - 11 i Siggerudveien da jeg stod opp. Stille lettskyet vær og tykk rimfrost. Snudde drevet i dag og startet innerst i vest med Tyri fra karftledningen mot bekkedalen. Hun starter umiddelbart å støte på fot og det tar en del tid å nøste opp i alle spor. Uttak i bekkedalen og losen går rett ut i sørvest. Der turer det rundt i nesten tre timer godt utenfor terrenget vårt. Tyri må etter hvert hentes med bil, da hun blir farlig nær RV 120. Stort bål og lang lunsj ute ved hytta til slutt. Mye spor etter flere dyr i terrenget i dag. 

08.12. Liten morgentur i Kroer før kveldsvakt med Lars m. Emil, Anders m. tyri og V. Obs. i alt 7 dyr på et jorde lenger nord da vi kom i dag. Tyri fikk starte og tok ut med en kort los sentralt i vestterrenget. Kom tilbake og ble sluppet på ny lengre vest uten resultat og tok seg inn til et område i nærheten av der hun loset på morgenen. Der ble det kort los på elgku +kalv. Koblet henne og slapp Emil i østterrenget, der han tidvis støter på en del halvgamle spor. Vi gir oss tidlig i godværet og satser på en ny økt mandag.

09.12. Skogsfugljakt i kommuneskauen med Blenda og Jif. Flott vær, lett bris og ca 0 gr. Begge hunder jobbet meget godt, men det tok ca to timer før vi kom i fugl. Først en orre som går fra et tre langt unna, der J. markerer setet. Senere lang beitefort som J. nøster opp og får fuglen inn på overvær. Går i stand ca 100m foran meg og jeg sniker meg raskt innpå. J. justerer seg inn til ny stand og reiser friskt på ordre 5 orrfugl som sitter litt spredt nedover lia fra 50 -8o m hold.(tre haner og to høner) Flott syn, og J sitter på tilrop. På vei ned til bilen på en gammel tømmervei tar B. stand inne i et tett kratt på h. side av veien. Jeg antar dette er rugde og legger i hagl norsk no 5 og ber henne reise. Hun langer ut og krysser veien rett foran meg. På andre siden 15m inn inn på en liten berghammer sitter det en tiur som hiver seg ut. Den får to skudd etter seg, men det blir for mye skog i mellom, så den flyr bare skremt videre. Går en runde etter den , men ser ikke mer til den. Spennende dag med flotte situasjoner.

10.12. Det jaktes tett nå på tampen av sesongen og dagens jakt foregikk på Nesodden, først på Granerud hos Ole Chr. med 9 mann. Han kunne under "morgenandakten" melde at hans meget gode strihårdahcs Bajas hadde gått til "de evige jaktmarker" i går 10,5 år gml. Vi jaktet med en ung og håpefull unghund SD. Jimmy til Morten, som brukte dagen frem til lunsj på elg. Vi flyttet oss til et terreng noe lengre sør og fikk raskt uttak på rådyr der med beagle Bajas til Jørn. Losen gikk stort sett utenfor terrenget, men på slutten av dagen tok B. ut et dyr i riktig område og etter kort tid ble det fall for hundeføreren. En slank gammel geit med svært dårlige tenner. Fint dyr å ta ut. Værmessig en stusselig dag med pissregn og tåke nesten hele tiden...

12.12. Siste dag i langfri brukes i skogen med Lars og Emil på morgenjakt etter rådyr i Kroer. Det står et voksent dyr på jordet helt inntil nordgrensa til østterrenget da vi kommer kl. 08.30. og det rusler pent inn i terrenget slik at vi kan slippe Emil på det. Det blir umiddelbart los, og siden vi bare er to mann velger jeg å sette meg i tårnet. Losen passerer bare 70 - 80m sør for meg, men inne i skogen så jeg bare hører dyret på barfrostbakken. Etter en liten runde, snur det og drar rett øst over bekken og da slipper Emil.(han er lite glad i å bade) Flytter oss over i vest, og i starten er det lite å melde. Vi møtes sentralt i terrenget og da finner Emil plutselig en fot og drar av sted i full los. Vi posterer raskt ut og jeg får se to dyr dra over huggsten i sør og videre over til naboen. Ser ut til å være geit + kalv. Los i ca 30 min, før Emil returnerer og tar ut et nytt dyr i bekkedalen som går rett mot nord like forbi der jeg sitter. Hører på ny dyret uten å se det! E. slipper nå etter ca 10 min ved en ny bekk. Vi finner et åpent sår på snuta hans og gir oss for dagen med han. Etter en utelunsj i det fine kalde været, tar jeg en tur i kommuneskauen med Blenda og Jif for å se etter fugl. Vi rekker en tur på ca 80 min der de får halvparten hver. Blenda først i samme område der vi hadde kontakt med tiuren på fredag. Hun går meget bra, men finner ingen ting. Slipper Jif på toppen av åsen og går med henne mot det området der vi hadde orrene sist. Et stykke lengre ned i lia blir hun borte for meg og etter litt leting finnes hun i fast stand ca 50 m foran. Jeg tar en liten frekkis og løper fort forbi hunden mot en åpning mot dalen, men rekker ikke helt frem før jeg hører det gå to orrfugl fra et gransnar i god dekning. Jif komplett rolig på fløyte. Kommer ikke mer i fugl.

15.12. Ny jakt i Kroer med Jørn m. Bajaz, Lars  m. Emil og V. Drøyde starten i dag til 09.30. da det var svært kaldt på morgenen(-12 kl. 06.00.). Første økt ble i østterrenget med Emil og han tok ut et rådyr i hellinga mot øst. Det dro ut rett sørover på åsryggen ikke langt fra der jeg satt på post. Hørte det passere, men så det ikke. Han fulgte på til bekken og slapp der som han pleier. Kom tilbake til uttak og tok ut et dyr til som direkte hoppet over bekken i øst og dro over jordet mot skytebanen. Denne gang kom Emil seg over og tok seg en god runde med det, men de kom aldri tilbake til terrenget vårt. Jørn og jeg gikk bort i vestterrenget og slapp Bajaz der. Først kort los på ku med kalv og senere tok han ut et rådyr helt i sørvest som han fulgte på i nesten 4 t. Kobling i mørket kl. 17.30. ikke langt fra RV 120.

20.12. Da var vi på plass i gjen i Kroer, denne gang Anders m. Tyri, Jørgen E og V. Møttes 08.30. og da var det nesten mørkt. Anders hadde likevel sett i alt 6 dyr på jordene fra hovedveien og inn til hytta. Prøvde en ny vri i dag med å gå inn med hund fra sørøst(like sør for hytta) i vestterrenget. Tyri finner et spor da de nærmer seg bekkedalen, men hennes nøsting som tar nesten en time, renner ut i ingenting. V. synes han ser en hvit rompe i tåka, men Tyri er ikke enig, så hva det var vites ikke. Sentralt i terrenget tar Tyri først ut ku + kalv med en kort los, før hun tar ut et rådyr like ved der jeg står på bakketoppen. Los som turer bra i 1,5t, men desverre uten resultat. Prøver å gå en liten runde  i østterrenget med Blenda og Jif til slutt, og Jørgen i tårnet, -men får ikke ut noe.

23.12. Årets siste jaktdag tilbringes med en gjeng fra Ski jff i Sørskauen, der vi slipper 3 hunder og får los på alle i løpet av 5 min. Desverre skyter første mann som får dyr på post en bom(vi bruker tid på å avklare det), og i mellomtiden får Johnatan og jeg skytbare dyr på post, som da ikke kan skytes. Det ble svært nære 3 dyr denne dagen, men i stedet 0! Uansett en meget spennende dag i flott vær.

Novemberjakt 2016 fortsetter

Hele gjengen samlet rundt bålet, som ikke akkurat hadde verdens tørreste ved!

24.11. På ny en tur til Kroer med Tom m basset Oscar, Jørn m beagle Bajas, Lars m S.D. Emil, Anders og Vidar med Blenda og Jif. Barfrost -1 stille og lettskyet vær. Jakta først i vest med både Bajas og etter en time også med Oscar uten å få noe annet en litt støting på gammel fot. Gikk igjennom hele vestterrenget før vi tok en lang bållunsj i skogen. Etter lunsj måtte Anders på jobb og vi andre flytta over i østterrenget der Emil fikk prøve seg. Mye spor der, men losen på ca 30 min var nok på hare. I dag var det slutt på den gode uttellingen vi har hatt siste uke der vi har fått en voksenbukk i Kroer og to kalver i kommuneskauen.(Lars to og Anders en) Gikk en time med Blenda og Jif til slutt i dag og begge gikk meget godt søksmessig, men vi kom ikke i fugl.

29.11. Vi gir oss ikke og jakter på videre i flott seinhøstvær. I dag Lars, Anders, Johnatan og V.           -7, lettskyet og lett bris gav en flott ramme for dagen som startet med en nesten 2 t lang los på en stor bukk med S.D.Tyri til Anders. Den bukken var innom alle postene i løpet av runden, men selv om bukken ble sett og hørt mange ganger, holdt den seg alltid slik i terrenget at det ikke ble skuddmulighet på den. Etter lang bållunsj lot vi K.D. Jordy med Johnatan prøve seg helt vest i terrenget og han hadde først en kort los på ca 15 min før han fikk et tap. I etterkant av det kom han inn i et område der det var et virvar av spor og han fant ikke ut av før det ble mørkt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.09 | 16:31

Hei Bente! Høsten er lavsesong for jakthundvalper og vi kommer til å ha kull på vår Strihårdachs Minni først til vinteren.

...
23.09 | 08:05

Ønsker en jaktkamerat

...
26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
Du liker denne siden