Trening 2017 - 19

21.03.19. Jif har ferten av ei røy på drøyt hold, ikke langt fra der vi bor.
20.03.19. Treningstur i Mossemarka der Minni fant en due tatt av hauk og Jif fikk seg er fuglearbeid på rugde. Fint å gå en tur på barmark igjen!
11.03.19. Snørekjøring med dachs og kleiner i Østmarka. Litt for løse løyper for dachsen, men vi fikk oss en fin runde den dagen.
17.08. Jif og Blenda på taksering i Ski kommune skog. Vanskelige forhold i varmen, men vi har da funnet noe fugl.
31.03. Årets første rugde dukket opp i nærområdet helt på tampen, og Jif fikk til et fint arbeid på denne.
27.03. Mye variert vær på vårens siste dager med høyfjellstrening i Trollheimen. På dette bildet vises det med NV kuling, + 6, sol og regn, som gav flott regnbue over to slitende hunder. Greit med fugl og mye hare å se den uka.
17.03. Vårvintertrening i Valdres. Lite snø og ditto fugl. Kun gangbart på toppene, ellers var det skareføre uten hold.
16.03. Blenda med stand på orrhane som har tatt beina fatt, = halen er i bevegelse. Det ble en rask og presis reis, - og hun satt seg på tilrop etter ca 10m. Bra!
06.03. Jif med fin stand på orrhøne som letter i det jeg tar bilde.
02.03. Blenda kikker etter elgen som fikk det travelt da vi kom litt nære.

Vinter/vårtrening

03.02. Jif med stand på hare.

Uke 5 har vi vær ute på to turer. Tirsdag 31.01. gikk vi en tur på 1,5t inn fra huset over Stubberudåsen og fikk et fuglearbeid på røy med Jif. Det var fint, og eneste bemerkning var litt upresis reis, da fuglen hadde løpt et stykke før jeg fant henne.

I dag, 03.02. har vi gått drøye et par timer i Kroerskogen med utsett av nye saltsteiner og tatt ut to rådyr to ganger(ikke samme dyr). I tillegg fikk Jif stand på en hare, som hun senere tok en liten "trimrunde" med. Flott 2 - 3 cm sporsnø i dag og vi obs. i tillegg spor etter ekorn, rev og masse mus. Kom ikke i fugl i dag.

02., 04. og 05.03. Har vi vært i skauen på søk etter fugl. Første dagen obs. vi en orrhane på langt hold som Jif fant sete på. Ellers støkka vi ut elgku + kalv fra et granplantefelt.

Andre dagen gikk vi et område med mye rådyr ikke langt fra huset vårt, og det endte opp med Blenda i stand på to dyr som lå på dagleie. Kom ikke i fugl den dagen.

I dag søndag 5. mars gikk vi en runde på Stunneråsen og hadde en del markeringer der. Fant også tiurspor i snøen, men fikk ikke nærkontakt med den. Hundene jobber bra, men B. sliter litt når snøen blir løs og hun detter igjennom skaren.

06.03. Ny tur i flott vær, men sur vind og -3 gr. Gikk en runde i Sørskauen og fikk en stand på orrhøne med Jif etter bare 10 min. Høna trykket brukbart, men lettet i det jeg tok bilde, ca 40m unna. J. rolig i den situasjonen, men det viste seg under utredning å være en hare i samme område og den fikk en kort trimtur med Jif på slep. Ellers bare revespor å se på 1,5t tur.

Fikk brukt marsmåned til veldig mange dagers god trening i år og med en del fugl, ble det mulig å få finpusset på fuglearbeidene i ulike situasjoner på rype, skogsfugl og rugde. Har alltid likt denne vårvintertreningen og når det klaffer med godt vær og fugl, er dette nesten like bra som høstjakt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
04.07 | 13:16

Hei
Skal dere ha et valpekull i nær fremtid?

Jeg trenger en jaktkamerat med meg på tur.

...
02.09 | 14:28

Gratulerer til Jif og hundefører!

...
Du liker denne siden