Jakt 2018

Desemberjakt 2018

Minni ble ganske heit og ragget ivrig.

01.12. Lang økt før vi fikk ut dyr etter massivt regnvær et drøyt døgn. En ca 15 min los på et stort dyr som ble obs. i stor fart på vei ut av terrenget, ble alt Minni kom i kontakt med den dagen.

06.12. Jakt med Minni på barfrossen mark med i alt tre loser på rådyr og en på hare. Hun jakter meget bra denne dagen det er nære på at det blir felling. Dyr på 10 - 15m hold i grantette.

08.12. Jakt uten Minni med Frode og noen fra foreningen på sikkelig viterføre. Først 3t los på to dyr med Tyri uten resultat(svært lite dachsvennlig føre) 20 cm snø, og etter lunsj et par timers los med Jordy uten resultat. Dyr ble hørt og sett, men kom seg greit unna.

09.12. På nysnø i et område med mye spor tok Minni ut ei voksen singel geit som turet trangt og ble felt etter bare ca 12 min. En meget stolt og fornøyd matfar tok ansvar og felte det første dyret for henne.

14.12. Gikk en liten tur rundt skolen på Syverud, men fant ikke ferske spor. Slapp Minni i Jevikåsen etterpå og fikk uttak på geit med kalv, noe som resulterte i 35 min los i tung løs snø. Kom fint inn på bakfot. 

15.12. Jakta i Syverud med noen fra foreningen og vi gikk inn fra Brusaga. Mye gamle spor i terrenget, men vi fikk da ut et dyr etter ca 1 t tid. Det løp ned til bebyggelsen ved Brusaga og Minni slapp det der og kom inn på bakfot. Like etter 20 min harelos på en liten hare. Fikk stoppet henne og gikk ut av det området før neste slipp. Vest på Tangenfjellet tok hun ut to dyr som etter en runde i nærområdet dro nordover mot Bråtatjern. På turen ble det noen fine bukter inn mot postene, men det gav ingen skuddmulighet. Ved øst siden av Bråtatjern mister jeg GPS signal fra henne og det kommer ikke tilbake. Etter en stund velger jeg å gå i retning(ca 1,2 km) for å sjekke hva dette kan være, og det ringes hjem til fruen som hiver seg i blien og kjører til vestsiden av vannet for å lytte. Ved hjelp av GPS sporing klarer jeg å følge sporet nesten helt frem, men pga at det er svært bratt i området havner jeg nede ved vannet der siste kjente posisjon er. Ingen ting å se ved første øyekast, men det kommer en liten klynkelyd fra den bratte ura ovenfor meg. Roper navnet hennes og får svar med ny lyd + at jeg obs en bevegelse der oppe. Tar av meg sekk og gevær, før jeg klatrer opp til henne. Hun sitter mellom to store steiner i ura og ser ganske pjusk ut. Rister av kulde og halter litt på v. forbein. Ser i snøen at hun har hoppet/falt ned ca 1,5 og blitt værende på det lite platå i ura. Utrolig herlig å finne henne igjen etter en drøy time i kulda.(-8 og litt vind) Putter henne innenfor jakka og går rundt vannet til matmor som venter med varm bil. Dette endte godt takket være GPS som kunne angi siste sikre posisjon. Signalet ble borte fordi hun hadde store steiner over seg i ura og hun har trolig lagt seg under der for å holde varmen.

19.12. Tok en tur i kommuneskauen med Minni og hun fikk raskt ut tor dyr som turet fint, men etter bare ca 15 min kom hun tilbake til meg. Da det var flott sporsnø valgte jeg å koble henne å gå sporet tilbake mot der hun fikk tap. Et stykke oppe i åsen hadde dyre skilt lag og hun hadde fulgt det dyret som fortsatte opp åsen. Det kunne se ut til at det hadde vært flere dyr der oppe, for det var et "virrvarr" av spor i området. Vi gikk tilbake til det det ene dyret hadde hoppet av og gått sørover. Slapp på på ny og nå ble det en lang flott los som turer fint i starten. Senere gikk det rett mot en trafikkert vei langt unna, så det ble løpetur til bilen. Losen turet lenge ved en ås like ved veien og etter noen runder går det plutselig rett mot veien. Rekker ikke å stoppe henne før hun har passert, men får koblet da. Ny losrekord på svært tungt føre, 65 min!

21.12. Årets siste jaktdag med Minni i bilen pga. løpetid. Jakta med Anders og Tyri + tre til fra foreningen. 3 t los på rådyr og jeg fikk raskt en kalv på post der jeg skulle ha sittet. Det var bare det at i det jeg kom på post obs. jeg en rev like nedenfor og gjorde et forsøk på å snike meg innpå den. Det gikk ikke og jeg ble sittende litt lenger unna enn planlagt. Dyret kom i stor fart og lot seg ikke stoppe med plystring eller rop, så noe skudd var ikke mulig. Stille kaldt -5 og gråvær.

09.12.18. En merkedag da det endelig ble felling for denne lille flinke tispa. Dagens los for Minni var av den trange korte sorten, og etter ca 10-12 min. lå dyret i bakken. Som man ser på bildet er matfar rimelig fornøyd!
17.11. Jørgen med sitt første rådyr, skutt for naboens strihårdachs som kom inn i vårt terreng med to dyr samtidig som vi hadde los på tre dyr med basset Oscar.
14.11. Anders, rett fra nattevakt og Tyri med et smaldyr fra kommuneskauen, skutt etter ca 20 min kraftfull los.

Novemberjakt 2018

En og annen rugde dukker fortsatt opp.

01.11. En liten formiddagsjakttur med begge hunder før kveldsvakt. Slapp Minni ved den gamle motorcrossbanen på Stallerud og hun fant raskt fersk fot som hun brukte noen minutter på å utrede. Fulgte på opp den bratte østveggen på Buåsen og fikk i gang en flott los på to dyr. (geit+kalv) Det gikk over åsen og i flotte bukter sørvestover mot traffikert vei. Jif og jeg tok fart og småløp over åsen for å komme i melleom losen og veien. I det vi nærmer oss snur det og kommer rett i mot oss. Vi bråstopper og får dyra rett på oss i et granplantefelt. Hører de passerer på ca 20m, men ser dem ikke. Svært nære felling for den unge damen igjen... Minni holder på i drøye 25 minutter før hun kommer inn på vår bakfot. Jif får gå i fuglesøk tilbake til bilen, men går i dag helt ut av hånd. Ser på GPS at hun får seg en stand ca 450m ute i ulendt terreng, så hun fløytes inn etter hvert. 

03.11. Det blir tett mellom turene når man har langfri og været er OK. Denne lørdagen er vi ute 9 mann fra foreningen i kommuneskauen med to hunder, men finner ikke dyr i den delen av terrenget som vi prøver oss.

04.11. Prøver oss i Kroer med Minni og Tyri. Lars K, Kirsti, Jørgen, Per og Anders og Tyri. Minni får første slipp i østterrenget og finner snart et dyr hun loser på, men det hopper over bekken i øst og obs. senere på jordet hos naboen i øst. Minni velger å bli på riktig side, så vi fortsetter mot postrekka. Ikke lenge etter finner hun en fersk fot igjen og tar ut dyr i sør på grensa til naboen. Losen går en runde sørover, før den krysser veien og inn i vårt terreng på vestsiden av veien. Lars K. får besøk av ei geit, men rekker ikke å reagere før den er borte igjen. det var trolig ikke losdyret, for det fikk med Minni helt vest i terrenget ved kraftledningen. Der gir hun seg etter ca 25 min. og kommer inn på bakfot og stopper hos Lars på "Flaskeposten". Vi bytter hund og Tyri finner etter hvert sporet etter geita som var hos Lars. Det blir en drøy times los, stort sett på sørsiden av vårt terreng som ender med at Tyri setter seg fast i noe piggtråd nede ved bekken i øst. Gir oss etter det. Litt tåke tidlig på dagen, ellers mildt og fint.

05.11. Ny jakt i kommuneskauen med Steinar, Anders og Tyri. Minni får dagens første drev ved Siggerud og tar ut elgku og kalv som hun loser på noen minutter. Kommer så tilbake til meg og fyker ut igjen med ny elglos. Etter noen minutter kommer hun tilbake på ny og nå virker hun litt skremt av elgen. Vi tar en kurs litt utenom og hun jakter som før etter kort tid. Støkker en orrhane, men finner ikke rådyr i dette terrenget. Vi flytter oss og prøver oss på Fjell. Tyri nøster opp et langt spor før uttak. Losen går en stor runde i terrenget utenom postene og ned mot Enebakkveien. Tyri går bakfot og tar på ny ut dyr i samme område og denne losen går omtrent samme lypa, bare enda lengre inn i skauen. Dyret hopper over elva ved Fjell og fortsetter i den smale skauen mellom gamle og nye Enebakkveien. Der får jeg omsider koblet Tyri bare noen meter fra hovedveien. Guffent når det blir så nære svært trafikkert vei! Ellers skyet, mildt og vindstille og vi obs. 4 orrfugl og en tiur. Anders fant også ei dau orrhøne under kraftledningen.

07.11. Tok en tur for å teste rifla til Kirsti etter at den datt i lyngen på søndag. Den gikk som den skulle og da ble det en liten tur på Jif og Minni også. Minni støta på noe som trolig var harefot og Jif fikk to stander på rugde uten skuddmulighet. Skyet, tåke og litt yr.

08.11. Ny Kroertur kun med Minni og Jif. Minni slippes i øst ved hytta og jobber seg gjennom terrenget på en utmerket måte. Finner noe spennende i første lille dalen og etter hvert kommer det ei orrhøne ut. Senere uttak på samme sted som sist i bekkedalen helt i øst, men nå blir hun med over bekken som er så stor at hun må svømme over. Jeg obs. et stort dyr over jordet i øst og Minni henger på i en drøy halvtime. Losen går nesten rett ut, så det var trolig en velvoksen bukk. Det blir etter hvert så langt ut at GPS signalene blir borte, men etter ca 45 minutter er hun vel tilbake på sin bakfot og fotsetter jakta tilbake til bilen. Bytter til Jif og går en drøy time med henne etter rugda. Får en stand der jeg ser hun står mot meg på ca 70m hold. Prøver å gå stille rett på, men den letter tidlig og kommer innenfor hold, men det blir en bom på den. Ikke mer å se i dag. Tåke, yr og vindstille med 8 grader pluss. 

12.11. Morgenjakt to ulike plasser i kommuneskauen med Anders, Tyri og Steinar. På første økt slipper vi Tyri og blir uttak ganske raskt. Etter et par runder blir det vel mye spor å holde styr på, men det ble obs et voksent dyr i losen. Tar en liten forflyttning og slipper Minni en drøy time, men hun finner ikke noe av interesse. Svært mye vann i terregnet etter tre døgn med samregn! Delvis skyet, pent mildt vær med litt s.v bris.

14.11. Ny morgenjakt i kommuneskauen med samme laget. Nå blir det raskt uttak av et smaldyr som bare rekker en liten runde på ca 20 min før Anders feller det for Tyri. Gøy at det endelig ble et dyr igjen. Anders som kom rett fra nattevakt, reiste hjem og Steinar ble eneste "postmann" da vi salapp Minni i en annen del av samme terreng. Hun søker fint og finner etter hvert en rugde som hun støter litt på, før det blir uttak på rådyr(trolig geit og kalv). De drar inn et felt med masse nedblåste graner som gjør det nesten umulig for Minni å følge på. Etter hvert kommer hun seg rundt, men ender opp i en oversvømt myr der hun må svømme en del for å komme over. Dyra har trolig snudd i myra, for på andre siden fant hun ikke mere spor. Vi fortsetter, men finner ikke flere og gir oss. Noe morgentåke, mildt og nesten vindstille.

17.11. Samling av gamle kjente til jakt i Kroer. Harald, Iver, Frode, Jørgen, Tom m basset Oscar og V. med Minni. Slapp Oscar først i vestterrenget og det tok ikke lang tid før Tom kunne melde om los på geit med to kalver mot postrekka. Losen turet fint sørover, men havnet til slutt utenfor vårt terreng. En stund var den ganske langt utenfor, men kom tilbake og omtrent samtidig kom det inn to dyr til fra sør med en strihårdachs. Nå hadde vi los på i alt 5 dyr på et lite område og Jørgen fikk mulighet til å felle sitt første dyr de det dukket opp to geiter på ca 40m hold.Etter hyggelig lunsj ved hytta dukket Oscar opp og alle kunne samles ved bålet. Jørgen og jeg tok en liten runde med Minni til slutt uten å få noe ut av det. Flott mild dag igjen med vindstille gråvær.

18.11. Ute med en gjeng fra Ski jff i Syverudskauen. Tre hunder løs, alle dachser og KD Jordy tok ut en kalv umiddelbart som Kalle felte. Senere los i mange retninger på alle hundene og obs av mange dyr, uten at det ble flere fellinger. Sol fra skyfri himmel, rundt 0 grader og rimfrost. Herlig helg med svært mange timer ute!

24.11. Ny tur i kommuneskauen med gjengen fra foreningen. Slapp på ny tre hunder og fikk raskt ut dyr for alle tre. Flere postjegere kunne melde om dyr på og i nærheten av seg, men ingen skuddmulighet for noen. Vi holdt på i ca 3t før bål lunsj i fint vær. Minni fikk tre relativt korte loser denne dagen og sliter nok litt med konsentrasjonen, når det er mange hunder ute samtidig.

25.11. Minni har en fin dag på "jobben" med tre rådyrloser, derav en på innpå 40 min. men ikke dyr på post.

 

20.10. Jørgen i Kupaterrenget med et egg fra rype som ikke ble klekket.
Flotte soloppganger i slutten av oktober.

Oktoberjakt 2018

Møkk etter gamlekaren sjøl?

03.10. Tok først en morgentur med kombijakt i kommuneskauen der Minni fikk første slipp. Hun søkte fint og fant et rådyrspor hun fulgte en god stund, men det var trolig for gammelt til å få noe ut av. Hun avsluttet etter en drøy halvtime med å støkke ut en rugde, og den kjefta hun hissig på. Jif fikk senere 2 x 30 min og gikk et søk av høy klasse i dag. Noen markeringer oppe i åsen og funn av fersk fuglemøkk, men ikke direkte kontakt med fugl før vi kom ned til bilen igjen. Der ble det stand hvor hun justerer seg inn to ganger og ender opp med å stå rett mot meg på 8m hold. Hun reiser på ordre kontant en rugde som felles med et kjappt skudd.

Kl. 14.00. møtte jeg Anders med Tyri og Hermann for litt rådyrjakt i kommuneskauen. I dag tok det nesten en time før Tyri fikk ut dyr og da var hun alt på grensa til naboterrenget i vest. Losen gikk i en snau time mot veier og bebygde strøk, så vi måtte dra og hente henne. Anders obs to dyr som trolig har vært i drevet, en spissbukk og ei geit. Flott dag i nydelig vær!

06.10. Liten kveldstur til Koer med Kirsti & begge hundene. Tok et drift på vestsiden med K. på post. Minni jobbet intenst med et bra søk. Hadde fot noen ganger, + støtet litt, men det hadde vært elgjakt i terrenget med felling av et dyr tidligere på dagen, så helt enkelt var det nok ikke. I tillegg obs vi noen sopp plukkere med løs gordonsetter. Bytta hund og tok en tur i østterrenget etter fugl, men til tross for hefig søk, var det ikke noe å finne.

 10.10. Tok en tur før kveldsvakt i kommuneskauen med begge hundene. Minni støkker en tiur i et plantefelt like etter at vi startet og den bråker fælt i det den letter. Får ikke skutt da drillingen henger på skuldra. Noer mer spennende kommer ikke hun innom på en drøy halvtimes søk. Jif går i litt moderat tempo, men finner en orrfugl som hun står fint på til jeg er nesten på skuddhold. Det ender med et "hallingkast" og på tryne i måsan i det jeg glir på en våt grein. Når man er på beina igjen er både hund og fugl borte...  Jif avslutter med å fote litt i bekken ned mot bilen og star en kort stand før en rugde letter 15 m unna(uvanlig sky fugl).

13.10. Rådyrjakt med en gjeng fra foreningen + Frode og Jørgen i kommuneskauen. Jakter hele dagen med 3 hunder uten å få ut annet enn en hare + noen fugl. Minni klarer 16,4 km med søk i dag og jobber som en helt.

14.10. Kirsti og jeg tok en ettermiddagstur til til Kroer i "sommerværet". Lett bris, 17 grader og strålende sol. Gikk først 35 min med Minni i vestterrenget uten å finne noe. Returnerte til østsiden med Jif og hun fant fort en rugde som det ble stand og reis på, men såpass upresis at det glapp. Like etter ny stand på ny rugde i en bratt helling, men der gikk fuglen før jeg var klar. Jif rolig på fløyte. Helt til slutt fikk Minni noen minutter og nøster opp et spor som ender med at vi tar ut et dyr på kort hold. Dyret står og trykker i en grantette og spretter ut i det Minni loser på av full hals. Det blir en kort intens los der hun får tap ikke langt fra veien og kobles. Gøy likevel.

18.10. Tur i kommuneskauen med Jif og Minni. Flott høstvær, svak vind og et par plussgrader på morgenen. Minni utreder et spor langt innover, men mister konsentrasjoen når hun kommer til et område med mye trost. Da blir det bare å løpe rundt å jage opp dem med masse kjefting på fugl som blir sittende i trærne. Kobles og Jif får gå en drøy halvtime uten å finne noe. Tar en lunsjrast etter hvert og i det jeg går fra det stedet er jeg ukonsentrert et øyeblikk og gjør trolig en meget dyr "bommert". Den håndholte GPS enheten sitter til vanlig fast med en klipsløsning på brystremmen til ryggsekken. Det kommer normalt et tydelig "Klikk" i det den festes, men trolig uteblir "klikket" når jeg går og etter ca 200 m oppdager jeg at GPSen er borte. Det blir nesten 2 t leting i høy røsslyng uten resultat før jeg må gi meg. Har kveldsvakt på jobb og skal på ny tur til fjells dagen etter. 

P.S. får den 24.10. låne avansert metalldetektorutsyr og gjennomsøker området på ny i flere timer uten resultat. Den må ha falt ned i et hull i bakken som jeg ikke finner. Gir opp og ergrer meg over hvordan det er mulig å bare miste noe så dyrt og samtidig "vite" hvor det er, uten å finne det....

19.-21.10. Reiser hele gjengen(Frode, Jørgen, Kirsti, Jif, Minni og V) til Kupaterrenget på fuglejakt. Delvis skyet fint vær alle dager med passe vind og temp mellom -2 til + 8. Kontakt med fugl og stander alle dager, men fuglen(stort sett orrfugl) var bare sånn passe samarbeidsvillig med hund og ikke med oss, så det ble få muligheter. Jørgen bomma på en rype lørdag og Frode ditto på søndag, det var det hele.

26.10. Rådyrjakt med Anders og Tyri på morgenen i kommuneskauen. I det jeg kommer på post står det en elgku på huggsten bare ca 50 m fra meg og beiter. den bryr seg ikke og etter en stund dukker det opp en ung okse også. Tyri får los umiddelbart, trolig først på en rev som Anders senere feller. Tyri bytter dyr etter hvert og jager rådyr en stor runde rundt i terrenget. Dyret passerer like bak der jeg sitter og ser på elgene og fordi Tyri er så langt bak, hører jeg ikke los på det tidspunktet. Dyret kommer ut på huggsten ca 150m øst for meg, men det gir ingen skuddmulighet. Kua jager ungoksen av gårde og rusler inn i skogen igjen. Etter snaue 20 min kommer en sliten Tyri i los forbi meg i sporet på dyret som passerte. Hun gir opp etter et kvarters tid og kommer inn.

Andres reiser videre på hundetrening med vorstheren og jeg tar en tur til Kroer med Jif og Minni. Vi jakter et par timer og har tre rugdestander på Jif i det tetteste tette, og Minni støter på noen gamle spor et par ganger uten resultat.

28.10. Tar en tur til Kroer med Kirsti og hundene. Minni slippes ved hytta i nydelig høstvær og drar ut i stor fart med full los, men finner etter hvert ut at det sporet gikk feil vei og returnerer. Tar opp igjen sporet som er fra et voksent dyr og får uttak i østterrenget 250m øst for hytta. Losen går en bue sørover før den krysser veien og inn i vestskogen. Det blir et par store bukter innom naboen i sør, før dyret passerer "Flaskeposten" og inn i østre del av bekkedalen mot jordet. Minni loser i ca 23 min(ny pers), før hun mister dyret et sted ved bekken. Kommer fint inn på bakfot og loser opp en rugde like ved hytta. Vi fortsett inn i vestskogen med Jif på rugdejakt og får en heftig dag med mye situasjoner. 7 stander i dag og en av dem med to rugder på ett sted. Feller en ungfugl etter flott fuglearbeid. Jif skulle egentlig vær på Holterprøven dnne dagen, men ble trukket pga. antydning til løpetid tidligere i uka. På retur etter flott kafferast i sola, tar Minni ut dyr igjen, omtrent der hun slapp tidlige på dagen. Nå blir det en kort heftig los i ca 8 min. som går rett sørover forbi "Flaskeposten" igjen. Vi gir oss ved 16 tiden etter 5 t. flott tur.

 

03.10.18. Jif holder formen godt og leverte prima søk med et flott fuglearbeide på rugde i dag.
28.09.18. Bilde av Minni som fikk snuse på "ferske varer" for første gang. Ble det årets første fall i Kroerterrenget etter flott los på ca 30 min med SD Tyri. Minni hadde første slipp og jobbet intenst på mye fot i ca 40 min, men klarte ikke å få ut dyr. Erfarne Tyri brukte ikke mange minutter da hun fikk sjansen og losen turet uvanlig flott til å være bukkelos. Den dukket opp på "nye bukkeposten" og den har nå vist sin klasse.
Trollheimen september 2018. Jif hadde først stand på et kull der det ble skadeskutt en rype som fortsatte over en elv ca 200 - 300m foran oss. Vi tok en pause for vi gikk etter og det ble ny stand på den skadeskutte som lettet på kort hold og ble felt. Jif rakk ikke å stoppe etter reisen og tok den nesten før den gikk i bakken. Som en ser av bilde, har Minni også rukket å få en bit av den...
Jif etter flott stand, reis og felling av to Trollheimenryper tatt i ett skudd.
10.09. Frode tok årets første rype for Jif og Jørgen fikk også fall etter flott fuglearbeid av Jiffern.
14.09. Ble en herlig dag med to ekstremt flotte fuglearbeider av Jif. Først på et orrekull der det ble en dubble' etter at hun hadde holdt standen i ca 10 min, og så på ettermiddagen da hun foter denne tiuren ca 250m før spikerstand og kanonreis.

Septemberjakt 2018

Fornøyd Jif og etter orredubble', der hun måtte ut i en krevende søkapport etter den ene.

Første del av fuglejakta foregikk som den pleier i Eggedal og det skulle vise seg at det var sånn middels bra med fugl der i år. Terrenget var noe preget av tyvtrening av fuglehundfolk, da flere kull var sprengt og det satt mye enslige kyllinger rundt om kring første jaktdag. En dag hadde vi også tyvjegere godt inne på vårt terreng og de felte minimum en rype, + skadet en annen som Jif fant(vingeskutt).

Ellers stor forskjell i kyllingstørrelse og antall i kullene(4 -13). Minste rypa veide bare ca 350g.

Andre jaktuke var fra hytta i Trollheimen og også der brukbart med fugl, samt mange harer å se. Jif har taklet det å være "alenehund" meget godt og har fått kjørt seg med lange jaktdager og lange slipp, men også selvsagt mange pauser.

25.09. Var vi ute på årets første rådyrjakt med hund. Jakta først i kommuneskauen med Anders, Steinar og SD Tyri. Tyri fikk raskt los på det som trolig var en stor bukk og den dro langt ut i et naboterreng. Da hun endte opp i et boligområde med en del biltrafikk, hentet vi henne inn til en ny runde, men da fant vi ikke noe. På kvelden ble det en liten debutjakt i Kroer med Minni, samt Anders og Frode. Vi fikk raskt uttak på geit med tvillingkalver i vestterrenget og det ble en fin los, som passerte Anders på 15m hold, men i tett krattskog slik at det ikke ble skuddmulighet. Tok et lite drev til på østsiden etterpå. Der var det en del spor, men ikke av ny nok dato til at det ble los på annet enn to rugder.

 28.09. Jakt i Kroer med Anders, SD Tyri, Jørgen(rausjegg), Steinar, Minni og Vidar. Minni fikk første slipp i vestterrenget og fant mye fot, noe som gav en del støting, men ikke uttak av dyr. Etter ca 40 min byttet vi hund og satte på Tyri som umiddelbart tok ut en bukk. Den turet meget bra mellom postene i ca 25 min før den dukket opp i kraftgata helt i vest like ved den "nye bukkeposten". Der ble den påskutt av V. og returnerte til bålplassen ved hytta der den la seg ned og døde. Tyri fulgte sporet og løste sine saker utmerket igjen. Vi hadde ut i alt 5 rådyr + ei elgkvige i løpet av drevet i nydelig høstvær. 

 

Augustjakt 2018

Jif søker villig etter ender i tett siv.

Årets "tidligjakt" etter and og due ble ikke mye prioritert, da fugletaksering med Jif og trening av Minni på blod og ferskspor, fikk størstedelen av tiden. Likevel ble det et par resultatløse turer på andejakt og en liten kveld på dueposten. Minni fikk også sine første loser på rådyr, noe som har gitt mersmak.

Flott pels på midtvintersreven.

Februar og marsjakt

Etter mye forberedelser ble det et par dager  med revejakt i uke 7. Først ble det en ung hann rev på lokk i kommuneskauen(ca 5 kg) og så en relativt stor hann på åte ved gluggen på Fjell(8,030kg).

To turer i gluggen på Fjell i mars 6. og 22.03. Første kvelden bommet jeg på en mår på ca 100m hold og andre kvelden var det helt stille.

 

12.01. Denne karen datt på AO 3 og veide 58 kg.

Januarjakt 2018

Et par harer ble også med hjem.

Årets første sikkelige jakt ble som det pleier en tur til Halita jakt i Tingsryd i perioden 10.-14.01.18. Vi var i alt 10 personer(9 jegere) og i alt 9 hunder av ulike raser. Etter en noe treg start første dagen, der vi ikke fikk rådyr til å ture der vi var og en stille første kveld på griseåte, - tok det seg opp andre dagen. Først dro en gruppe i hegnet og tok ut 4 dåhjort. på kvelden ble det skutt to gris, først av Pål på et jorde i Gökadalen en flekkgris fra en gruppe på 5? Den veide 47 kg. Neste var på AO 3 der Kirsti og jeg satt og den veide 58kg og kom inn alene. Siste dagen ble det en spennende rådyrjakt, der vi først hadde flotte loser på alle tre rådyrhundene, med mange dyr på beina, før vi avsluttet i en såte på et stort jorde. Der kom det ut en del rådyr + to kronhjort. Til meg kom det to rågeiter og jeg skjøt på den minste av dem på ca 40m med rifleløpet. Den datt i skuddet(ene) og jeg gikk ned for å hente det, så jeg at det var truffet av to skudd. Ingen hadde hørt mer enn ett skudd, men Eva som satt på naboposten hadde også skutt, så det ble et sikkelig fellesdyr.!  Den kvelden fikk Eva også lønn for sin tålmodighet på griseposten og tok en gris på 77 kg. Alle grisene var galter.

 

13.01.To frosne jegere med et fellesdyr fra en såte ved Lars P. sitt hus.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.09 | 16:31

Hei Bente! Høsten er lavsesong for jakthundvalper og vi kommer til å ha kull på vår Strihårdachs Minni først til vinteren.

...
23.09 | 08:05

Ønsker en jaktkamerat

...
26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
Du liker denne siden