Våre hunder, Minni

01.12.21. Minni fikk sin andre 1 premie på drevprøve denne dagen. Bilde er tatt i midten av september etter at hun hadde besøkt en grevling i et hi. Derfor blod i barten! :-) Hun er stilt på en drevprøve til i høst og fikk da en 3 premie.
Minni, som her den 01.12.20. ragger en bukk(hennes 4 dyr i høst), fikk i dag 03.12.20. sin første drevprøvepremiering da hun ble innstilt til 1 pr rå i Trøgstad.
03.12.20. Minni slapper av etter en god dag på "jobben", der hun på dagens drevprøve ble innstilt til 1 pr rå på drevprøven i Trøgstad.
24.06.20. Mange sier at dachser ikke liker vann, men se her på en ung dame som har fulgt med på kleiner Jifs vannapporter og som nå snart er klar for andejakt også!
16.08.19. Minni fikk 9 poeng og godkjent fersksporprøve. Det betyr at hun nå er godkjent ettersøkshund, noe vi alle er meget godt fornøyd med!
Minni som har slapper av på hytta i juni, fikk 2 pr på blodspor 28.07. og skal nå opp på fersksporprøve før hundejakta starter. Egen godkjent ettersøkshund er nå innen rekkevidde!
Minni var på utstilling i Mysen 24.02. og fikk verry good, noe hun ser sånn middels fornøyd ut med...
30.01.19. På det meste 3 rådyr inne ved huset på utkikk etter mat. Mye snø og streng kulde vil nok påvirke bestanden lokalt i år også. Sist år på samme tid hadde vi opptil 8 -10 dyr i området, nå er det bare 3.
29.01.19. Kald dag med - 22,2 på morgenen gav godt med rim i barten til Minni!
11.01.19. Her har Espen filmet en liten snutt i det Minni kommer inn der den første av de to bukkene han felte ligger. Hun har vært stille det siste stykket(ca 100m) på alle fall så langt.
Minni med sitt første dyr på Svenskejakta hos Halita. Hun stortrivdes disse dagene og imponerte oss alle med sitt pågangsmot og passe lange loser.
Minni fikk sin første løpetid 21.12.18. noe som også ble årets siste jaktdag. Hun jager nå drøye timen på rådyr og fungerer utmerket som både jakt og familiehund.
09.12.18. Minni ragger sitt første rådyr etter en kort los(ca 10 min) i tett terreng. Utrolig gøy å få en felling for denne unge svært lovende hunden, og ekstra gøy å kunne felle første dyret for henne selv!
25.09.18. Minni ute på sin første jakt, og det ble los på ca 15 min på geit med tvillingkalver som etter kort tid gikk rett i posten til Anders, men gjennom et tett kratt så noe skudd ble det ikke.
Minni jobber konsentrert ute på et blodspor på ca 260 meter.
Det gikk fint helt til vi var ca 20 meter unna sporslutt, hvor et rådyr fant ut at det skulle løpe ut fra sitt dagleie. Minni måtte ha litt hjelp til å finne skanken etter det.
Minni klar for treningstur i skauen.

Vi har gjennom sommeren trent Minni på både blod og ferskspor. I starten klarte hun drøyt 100m med blodspor i labert tempo. Dette har gradvis økt på og nå går det rimelig greit med spor opp til drøyt 250m. Ferskspor virker å fenge mer og der har hun hengt på noe lengre. 

30.08.18 under en utemiddag på terassen hjemme ser vi to geiter som jager hverandre nede på jordet ca 100m unna, og vi bestemmer oss for å prøve Minni på sporet etter dem. Hun får på GPS halsbånd i tilfelle hun skulle følge på et stykke og slippes fri i omrdet der dyra dro inn i skogen, ca 30 minutter etter at de forsvant. Etter kort tid finner hun sporet og nøster det fint opp under en kraftledning og videre inn i mot en bratt ås. Plutselig setter hun opp farten og kommer med noen tynne hyl, samtidig knaker det i kvist like oppi åskanten og Minni tar ut sitt første dyr. Losen blir ikke lang, men er intens og hissig. Etter noen få minutter er hun tilbake hos oss, men har etter den korte losen endret sitt søk vesentlig og blitt konsentrert og intens i søksarbeidet. Vi går en times runde videre inn i skogen. Hun jobber nå også mer selvstendig, men søksbredden er heller beskjeden foreløpig. Den ungen damen har godt med jaktlyst innabords, så det skal bli gøy å trene med henne fremover.

27.09.18. Fra vi begynte å slippe Minni på søk i skogen har hun nå hatt 7 loser med dyr foran. Hun jobber målbevisst i terrenget og kan bli borte noen minutter med søksutslag på opptil ca 100m. Losmålet er hissig og intenst, men ikke veldig kraftig ennå og lostakten kan være hakkete. Farten i losdrevet er passe stor, slik at dyra har turet fint for henne.

11.10. Minni har nå hatt mange loser på rådyr, en på elg og et par på hare. Rådyr går bra nå med loslengde på drøye halvtimen og med et stadig kraftigere og tydeligere losmål. Elglosen ble nok en blandet fornøyelse for henne for hun kom inn etter et par runder med halen mellom beina. Hare har hun ikke fått ut så langt jeg kan bedømme og det blir mye roting frem og tilbake. Generel loser hun på fugl hun tar opp på sin vei, men det virker nå som dette er litt mindre interessant enn det var en periode. Hun er flink til å returnere på bakfot og krysser hindringer som bekk/elv på en utrolig bra måte. Noen ganger skulle man ønske at hun ikke svømte over, men stort sett er det en fordel at de tar seg frem, tenker jeg.

17.12. Den første høsten med Minni har vært en fantastisk "reise" å få være med på i utviklingen av en jakthund. Fra sin første usikre los i august og frem til i dag, hvor hun nå med stor iver og intensitet leter opp dyr med den største selvfølgelighet. Kun noen dager etter at hun passerte 9 måneder datt da også første dyret for hennes stødige los. 

 
What do you want to do ?
New mail
Minni elsker å få gå tur med tante Jif.
Minni har utviklet seg fint og fått en spenstig og kraftfull kropp, full av energi. Hun svømmer som en oter og har fått mange møter med rådyr i nærområdet der vi bor. Vi har gått en del ferskspor og skal skal trene blodspor blodspor fra neste uke. Jaktlyst og intensitet er på topp! Jobber også en del med appelldressur og også der gjøres det fine fremskritt.
En geit på besøk i hagen, og Minni følger interessert med.
Minni har funnet seg raskt til rette i hundegården med de andre.
Hele kullet i en haug!
Denne unge trøtte jenta blir neste hund hos oss. Hun er en Strihåra Dachs og heter Potebarnas Minni. Minni kommer hit ca 20.april og er fra meget gode drevlinjer, så dette kan bli mye losmorro fremover.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
04.07 | 13:16

Hei
Skal dere ha et valpekull i nær fremtid?

Jeg trenger en jaktkamerat med meg på tur.

...
02.09 | 14:28

Gratulerer til Jif og hundefører!

...
Du liker denne siden