Jakt 2017

16.12.17. Anders fikk felling av geitekilling etter 2,5t los med Tyri. Hennes 5 dyr i høst, -et "giftig" par de to der!
06.12. Granerudgjengen er snart klare til neste drev. Jørn m. Bajaz, Ole Chr. og Jens.

Desemberjakt 2017

Bålrast i vestkanten av Tømmerås.

02.12. Rådyrjakt i kommuneskauen med Anders + SD. Tyri, Jørgen E, Jørgen R og V. Pent kaldt vær og ca 10 cm nysnø. Los på et voksent dyr som dro raskt over i naboterreng med Tyri på hjul. Los i ca 2t før hun gav opp. Anders gikk inn og hentet henne, sårbeint og nediset etter en svømmetur i dyp bekk. Obs. en orrhane på langt hold, ellers bare mye spor av rådyr, rev, ekorn og mulig en gråbein.

06.12. Rådyrjakt på Granerud med Ole Chr., Jens, Jørn m. beagle Bajaz og V. Flotte forhold med nysnø, mildt og vindstille. Ca 10-15 cm snø i terrenget og masse spor. Bajaz fikk los umiddelbart, men det gikk i stor fart rett ut i sør og selv om dyret turet Ok, -så gikk losen utenfor vårt område. Etter bållunsj i skogen forsøkte vi et drev på vestsiden og der ble det uttak etter ca 25 min på et  dyr som dro over på østsiden der vi hadde poster tidligere på dagen. Losen gikk til det ble mørkt, men for en stor del utenfor terrenget. Etter alle spor å dømme var det flust av rådyr i området denne dagen. Jens obs to dyr og jeg et, alle uten skytemulighet.

11.12. Fulgejakt i kommuneskauen i -3, lett snøfall og svak N. vind. Gikk en runde på ca 3,5t og kom i fugl etter bare noen få minutter. Blenda som har førsteslipp markerer i en bratt helling og kommer inn for å hente meg. På tur ut igjen støkker hun ei orrhøne som letter på ca 40m. I neste slipp blir Jif borte i kanten på en stor myr, og jeg finner henne i et bekkefar med en litt usikker stand ca 70m unna. I det jeg sniker meg innpå må jeg plutselig nyse, og det blir ikke lydløst, så orrfuglen går på for drøyt hold. Det blir mer og mer snø desto høyere jeg kommer i terrenget og den er hard og knasende, så jeg velger en lavere kurs på returen. Under en ventestopp der Jif er ute på en god runde, letter det plutselig en orrhane ca 25 m til side for meg og er borte på et øyeblikk. Da Jif kommer inn blir det en kort stand på setet, før hun fortsetter sitt gode søk. 

15.12. Rådyrjakt i Svestadskauen med Ole Chr., Jørn med Bajaz, Tom F. og V. Flott vintervær med - 4, sol og lett N. bris. Tok lang tid før vi fant ferske spor etter dyr og losen gikk deretter rett ut av terrenget, så mye action ble det ikke den dagen.

16.12. Rådyrjakt i kommuneskauen i Ski med Steinar, Per, Kalle, Anders m. Tyri og V. Kjølig dag, ca - 6, snøfall og NØ bris. Posterte ganske tett ved Buåsen, men Tyri fant dyr som hadde gått over veien til Oksrud, så det måtte omposteres raskt og flere omganger. Det ble en drøy los på ca 2,5t, som til slutt kom tilbake til hundefører. Anders felte en liten geitekilling for Tyri, som da var dyktig sliten. Tunge forhold for kortbeint hund med ca 10-15 cm løssnø.

23.12. Årets siste jaktdag ble i kommuneskauen i Ski med Steinar, Anders og Tyri. Tynn glass skare på snøen, ellers fine forhold. Mye rådyrspor i området, men Tyri tok ut en hare som hun loset på i ca 1,5t. Det ble et bomskudd av Anders på den og Tyri ble koblet da hun raskt ble sårbeint.

25.11. Bukkefall i Kroer etter flott ca 40 min los for SD Tyri. Denne spissbukken kom inn på den nye "Bukkeposten" og stilte seg opp på ca 12m hold bak noe grankjerr. Det gikk dårlig for den da grove hagl slo den rett i bakken.

Novemberjakt 2017

Svært skiftende vær i det siste, her fra Kråkstad en dag det snudde totalt.

04.11. Rådyrjakt i kommuneskauen med Anders, Steinar, Erling, Unni, Stian og Kim, samt SD Tyri. Første drev gav  en los på en firetakker som turet fint og som plutselig dukket opp hos Stian på 10m hold, men han rakk ikke å skyte før den var borte igjen. Los på ca 1,5t før Tyri fikk tap. Flytta oss og tok et nytt drev. Nå tok det lang tid før vi fikk ut dyr, men det ble los på en spissbukk som dro av gårde slik at vi måtte ompostere et par ganger. Jeg så dyret krysse veien en gang og etter en stund byttet Tyri dyr til geit med to kalver. Stian fikk de + to andre dyr på post i løpet av ettermiddagen, men skuddmulighet ble det ikke. Gikk en drøy halvtime etter fugl før det ble mørkt med Blenda og Jif. Kun en rugdestand på Jif der den gikk på drøyt hold.

06.11. Tok en tur til Kroer for å sette ut et par nye saltsteiner. Været var fantastisk fint, så drillingen ble med, samt en buttolo for å teste lokking på seinhøsten. lokket på tre ulike plasser, men obs ikke annet enn en ravn og et ekorn. Gikk en drøy time med Blenda og Jif til slutt og fikk en fin stand på hver hund + en støkk av meg. Får fortsatt ikke skutt på de små brune luringene. De sitter så tett at det nesten er umulig å flytte børsa.

11.11. Flott vær, men i løpet av natten var det kommet en del bløtsnø(2-4cm) som i morgentimene var frosset til en knasende betongsåle. Umulig å bevege seg stille og da Iver og jeg var på vei til post på vestterrenget i Kroer, hørte vi at vi støkket ut dyr. Lars med SD Emil gikk inn fra nord og fant spor etter dyr som gikk i retning der vi hadde hørt dem. Det ble en los på ca 35 min som turet OK, men som til slutt plutselig dro rett ut i vest og da gav Emil seg. Han ble fort sårbeint på det skarpe føret og for å få litt mer jakt ut av dagen tok jeg med Blenda og Jif ut som kortdrivere. Lars og Iver posterte på østsiden og jeg gikk inn med hundene helt i øst og hadde en og en hund ute i søk. Begge fikk med seg bra med terreng og det var en del spor å se, men vi fikk ikke ut dyr mot postene. Obs heller ikke fugl på denne runden.

12.11. Fellesjakt på rådyr i Ski JFF med ca 15 mann på post og tre hunder ute. Fikk ut dyr i flere omganger, men ingen skytbare dyr på post i løpet av dagen. Pent, stille og kaldt vær(-8).

17.11. Formiddagstur med Atle + KD Trulte, Lars K og meg i kommuneskauen. Trulte fikk raskt los (ca 2,5t)på et dyr som først turet fint, men som etter hvert dro ut av terrenget. På fuglejaktturen i etterkant hadde Blenda en fin situasjon på ei orrhøne, men den fikk fly da det er sparsomt med fugl i dette området for tiden.

19.11. Rådyrjakt i Kroer med godt fremmøte. Harald, Frode, Jørgen, Lars K, Atle m. Trulte og meg. Fint vær -3 NV bris og sol. Trulte fikk los på elg tidlig og brukte det meste av sine krefter på dem. Hun hadde to harde jaktdager bak seg og fikk ikke ut noe annet. Jeg støkka ut et voksent rådyr på østsiden etter lunsj som kom rett på Atle, men han fikk ikke skutt. I det vi skulle dra obs vi geit med tvillinger på vei inn i østterrenget over jordet.

25.11. Ny Kroerjakt med Anders m SD tyri, Per, Lars K, Tom m. B.Oscar og meg. På ny en flott dag og en sprek hund(Tyri) som bare brukte noen min på å finne seg et dyr. Losen gikk i fine bukter sentralt i vestterrenget og endte til slutt hos meg på den nye "bukkeposten". En halgskur på 12m hold stoppet spissbukken og årets rådyrjakt i dette terrenget var samtidig over. Lang bållunsj ved hytta, før jeg tok en rugdetur med Blenda og Jif i østterrenget. Gikk på 4 rådyr der som lå på dagleie og som fikk en kleiner i hæla noen meter. Jif fikk seg en stand på rugde og den lettet under meg i en bratt skråning da jeg var på vei ned.  

30.10. Nesten hver dag jeg kommer fra jakt står det dyr i hagen. Det finnes i alle fall et 10 talls ulike dyr i nærområdet for tiden. Denne er fotografert fra huset på 8 m hold!
23.10.Merkelig sted å dyrke dop, spør du meg! 5 Cannabisplanter i Østmarka. For et års tid siden fant jeg fersk ulvemøkk i samme område.
14.10. Blenda står i et tett mørkt kratt!

Oktoberjakt 2017.

Han far sjøl måtte nøye seg med en harepus på denne turen.

06.-08.10.Første helga i oktober ble det Kupatur på oss gutta i nydelig vær, men med tildels kraftig vind. Fortsatt godt med fugl i fjellet, men de var vesentlig mer sky enn siste tur. Fikk kontakt med en del storfugl også denne gang. Jif hadde stand + reis på en gammaltiur + ei røy som Jørgen bommet på og Blenda stod på to tiurkyllinger langt ute, som ikke hadde til hensikt å vente på oss.        Obs. også et par røyer til, så dette ser lovende ut.

14.10. Rådyrjakt i Kroer med Per, Anders og SD Tyri i nydelig "sensommervær"! Tyri tok raskt ut en hare som likegodt kom rett på meg etter ca 5 min los. Det var ikke så smart da gamle Engeset har fått smaken på hare i det siste og felte den med et kjappt skudd. Kort tid etter ble det ca 1,5 times los på to rådyr som turet fint, men like utenfor vårt terreng. Etter hvert ble det tap og hun slo over på elg til slutt. Ku med to kalver ble trolig kvitt en kalv da Tyri tok de med over bekken mot et elglag hos naboen i øst. Dagen avsluttes med litt rugdejakt der vi får kontakt med tre stk, en stand for hver hund og støkk av meg, men ingen skuddmulighet i svært tett terreng.

18.10. Liten tur med Blenda og Jif i Sørskauen. Nydelig vær, og begge hunder jobba bra, men kom ikke i fugl.

19.10. Rådyrjakt i kommuneskauen med Lars og SD Emil. Obs. to dyr i det vi gikk fra bilen, så det ble raskt los. De turet fint, men i grenseland nære bebyggelse, så det fikk vi ikke noe ut av. Emil kobles og Lars går noen hundre meter før han slippes på ny. Kort tid etter tar han ut en bukk, som kommer rett mot det jeg sitter. Den stopper på drøyt 100m hold ute på en huggst, men det er et par små graner som dekker det meste av dyret. Etter et drøy minutt strekker bukken hals og har trolig fått ferten av meg, for den drar av sted i stor fart. Emil blir da svært langt bak og han mister etter hvert kontakten med den.

21.10. Ny rådyrjakt i kommuneskauen med en gjeng fra foreningen. Vi slipper 4 hunder og tre av dem får rådyrlos, men alle dyra drar ut av området. Obs. ellers et par elg og ei orrhøne som støkkes av en av elgene. Etter lunsj tar jeg en fuglejakt med Blenda og Jif. Etter ca 25 min blir det stand på Jif ute på en gjenngrodd myr. Det viser seg at hun står på en hare som felles i uttaket. Ikke ofte jeg har skutt hare tre lørdager på rad, men i år har det vært mye hare rundt om. Vi fortsetter en times tid til og hundene har hvert sitt fuglearbeid. B. på en rugde som jeg tråkker opp under leting etter henne og J. på en orrhane som hun holder lenge. Den sitter for tett til at det blir mulig å skyte, men fin stituasjon var det.

23.10. Fuglejakt i kommuneskauen der J. starter med å ta ut en hare og følger på svært langt før hun får tap. Noe senere blir det stand på B. i fin gammelskau, men tiuren går på for drøyt hold. Mere vilt kommer vi ikke i kontakt med, men finner en liten "cannabishage" langt inne i ødemarka. 

26.10. Rådyrjakt i kommuneskauen med Anders, Tyri og Steinar i flott vær. tyri tar ut dyr med en gang og losen turer fint i starten rundt oss, men dyret jeg hører kommer ikke frem slik at det blir noen mulighet. Loser drar etter hvert ut og Tyri holder på i tre timer før hun kobles godt utenfor vårt terreng. Da er hun i los på en firetakker. Det obs. i alt 6 andre dyr i det området samtidig! Tar en fuglejakt på en drøy time etterpå og får først en fin stand på Jif i et granplantefelt der det er ganske åpent. Jif reiser, men er for en gangs skyld upresis og rugda letter bak og til side for meg. Ser den godt, men får ikke skutt likevel. Senere kommer vi inn i et svært tett område i en bratt/trang bekkedal. Der har Blenda tre situasjoener på noen minutter med stand og reis, men det er umulig å skyte.

30.10. Månedens siste jakt går i Kroer med Anders, Tyri, Steinar og Jørgen(rauskjegg). Vi jakter i vestterrenget og Tyri får los på et voksent dyr etter få minutter. Det drar rett ut i vest og over i nabokommunen. Der går losen i nesten 2 timer før hun blir hentet inn. Jeg går en tur med Blenda og Jif i østterrenget etter lunsj og her er Jif helt rå. Hun finner i alt 5 rugder som hun får fuglearbeid på, men det er tett og jeg kløner det til et par ganger, så noe resultat i sekken blir det ikke. Det nærmeste var da jeg titter over en bratt kant under leting etter Jif, ser en rugde løpe på bakken 10m under meg, men i det jeg hiver opp sitter rugda bak en gran. Den letter med god dekning når jeg beveger meg igjen. Så årets rugdejakt er spennende og innholdsrik, men det går ikke mange patroner på dette...

07.10. Frode og Blenda ordnet seg fugl i kveldinga også. Mye fugl på vingene denne helga, men de trykket egentlig bare godt for hundene. Når vi kom i nærheten av skuddhold, ble det ofte full panikk.
07.10.En strålende fornøyd Jørgen på Kupa med orrhane og hund(Jif) som leverer varene som hun skal.
30.09. Fornøyde med en bukk etter en flott dag i skauen. SD Tyri hadde intens los på denne som var i nærheten alle alle poster før den kom rett på jaktlederen, som for anledningen satt på ny post. Det viste seg å være et bra valg for oss, men dog ikke for bukken.
10.09. Jørgen med fin fangst første dagen!

Septemberjakt 2017

24.09.Fornøyd jeger med nok en rype for Jif!

Første økt som vanlig i Eggedal der det var bra med fugl og store kull av orrfugl og rype. Hadde med Jørgen første dagen og han fikk virkelig prøvd seg som rypejeger, da situasjonene kom tett.

Resten av den uka jakta jeg sammen Pål, Espen og Anne med ES Nelly og KM Assi. Det ble minnerike dager i tildels fuktig vær med mye nedbør.

Uka etter var vi i Trollheimen der sommeren kom seint i år. Vekslende vær de første dagene med et snøfall en natt, før seinsommeren slo til for fullt med nesten 20+ og vindstille til slutt.

Fin oppgang med fugl der også, så dagskvoten på 2 fugl var grei å få til. Begger hunder har jobbet meget bra og Jif har etter hvert blitt en høyfjellshund av god klasse. Blenda er tidvis halt og får derfor korte slipp, men koser seg med jakta og finner godt med fugl.

26.09. Starta også hundejakta etter rådyr tidlig i år med en spennende dag i kommuneskauen sammen med Steinar, Anders og SD Tyri. Los fra første minutt og flere dyr på beina i løpet av dagen, men ingen skuddmulighet på oss.

30.09. Rådyrjakt med hund i Kroer med 5 mann på post og Anders m.SD Tyri som hundefører. Los etter få minutter som raskt ble til en standlos. Det viste seg å være på en illsint grevling som satt litt klønete til i et hull i bakken.

Litt senere uttak sentralt i vestterrenget og en los på ca 25 min som går i fine bukter gjennom terrenget og i nærheten av alle poster før den velger å komme til jaktlederen. For anledningen valgte jeg å sette meg på en ny post, der vi har hatt dyr over flere ganger før, men ikke postert fra starten av tidligere. Dit kom bukken og ble påskutt før den forsvant i stor fart. Tyri stoppes og vi går et ettersøk, der hun finner den død etter ca 150m. Bra jobba av en dyktig hund.

Augustjakt 2017

Bukkejaktsesong!

Bukkejakt 11.+13.og 23.08. de to første i Kroer med Frode og Jørgen, og den siste i kommuneskauen alene. Kontakt med bukk på begge Kroerturene, men den lot seg ikke lure. Den siste kvelden i Ski var det helt stille.

24. og 30.08. Har hundene fått prøve seg på andejakt. Den første dagen var det utrolig mye folk ute alle steder, så det ble ikke mulig å få til noe da. Obs i alt 10 stokkender, to smålom og en skarv.

Andre dagen var vi ute på morgentur og da fikk vi det bedre til. Hundene fikk testet ut sivsøk og støting på and i vann, noe som gav oss noen fine situasjoner. I alt 4 stokkender ble det vannapport på, Jif 3 og Blenda 1. Virkelig gøy å se hvordan hundene jobber intenst, når de har ender foran seg i sivet. Obs. 11 stokkender + noen dykkender langt unna. Blenda klarte å forstue v. forbein(håndledd) i dag under et viltert hopp ut i vannet. Får håpe det går greit, nå som det bare er en drøy uke igjen til det braker løs for alvor.

31.08. Jif på svøm etter dagens 4. stokkand.
Dyktig vannapportør!
Stokkandkyllinger, det er snadder det!
13.08. Frode og Jørgen klare for bukkejakt i Kroer, men bukken lot seg ikke lure..
22.03. Obs. noe brunt en dag jeg var ute å kjørte og plasserte en minkfelle i nærmeste bekk i går. I dag var det en hannmink mindre i Ski.

Februarjakt

Den nye gluggen med god plass og takhøyde, noe som gjør at jeg også orker flere timer enn før. Godt å kunne strekke seg litt.

Litt treg start på gluggjakta i år pga. oppsett av ny glugge på Fjell, men det har vært lagt ut åte jevnt, så reven er på plass.

16.02. Satt jeg kveld/natt i vindstille, lett tåke og ca 0 gr. uten å høre annet enn 2 ugler i nærområdet. Et par kvelder senere datt det ei revetispe på drøyt 7kg for en annen jeger. 

01.03. Ble det en ny kveld/natt i gluggen på Fjell under fine forhold, men det var helt stille. 

09.03. Byttet til gluggen på Sagamyra denne kvelden da jeg hadde obs. en del aktivitet på åtet som lå der. På ny en stille og fredlig kveld/natt med fine forhold for revejakt.

Siggurd på tunet med to dyr skutt for dreverene Tikken og Taco, etter en svært begivenhetsrik dag, der vi hadde los på rådyr, hjort og gris.

Januarjakt

Haren som fikk et ublitt møte med med en 30.06 blyspiss. Ferdig vommet!

Årets første jakt ble også i år hos Halita jakt i Tingsryd med i alt 11 deltagere og 10 av dem jegere, med tilsammen 9 hunder. Hektiske dager med mange timers jakt og lite søvn, men også mye spenning og artige episoder. Resultatmessig ble det ikke det helt store utbyttet, og det er særlig villsvina som svikter oss. Barmark med mye eikenøtter gjorde at de ikke var veldig villige til å komme på åteplassene. Vi hadde los på gris to dager under rådyrjakta, første dagen på et dyr og andre dagen på 6 stk.

Vi fikk to fellinger på gris på åte(40 gylte- 46kg galt) og ellers datt det 4 rådyr i los: en geit, en spissbukk, 2 geitekje, + en rev og en felthare.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
04.07 | 13:16

Hei
Skal dere ha et valpekull i nær fremtid?

Jeg trenger en jaktkamerat med meg på tur.

...
02.09 | 14:28

Gratulerer til Jif og hundefører!

...
Du liker denne siden