NUCH Vardegløtts F-Jif

Nkk Trondheim 28.06.20. Jif fikk sitt 3 cert i dag og ble dermed Norsk Utstilling Champion.
Jif har vært på 4 utstillinger i løpet av vår/sommer 2019 og fått 4 x excellent og to cert, så hun nærmer seg et championat. I tillegg har hun en start på apport og 1 Ak der.
Trollheimen september 2018. Jif fikk litt trening på å takle reinsdyr på nært hold.
Dommer Svein Kvåle var realt fornøyd med Jif og vi hadde en flott kveld i marka med to premier på partiet.

Jif har i en lengre periode denne sommeren hatt innbilt svangerskap og fikk det for seg at Minni var hennes førstefødte. Dette ble ganske "søtt og klinete" etter hvert og en tur til vetierinær for å få litt Gallastopp ble nødvendig. I løpet av uke 33 hvor Jif var med på ørretfiske i fjellet med taksering på rype, kom formen på plass. Starten på prøvesesongen kunne ikke blitt bedre da hun under Østmarkaprøven trøkker fint til og utnytter sin sjanse på fugl perfekt. Endelig får hun vist hva hun er god for, etter mye stang ut på jaktprøve!

Ptrøvekritikk fra prøven skrevet av dommer Svein Kvåle(dårlig gjennomslag gir utfordringer til hva som står): I skogen jakter Jif meget godt. Forutsigbar og ...............prima kontakt. Fin fart og stil. Fortsetter sitt gode søk. Finnes i stand, justerer seg når fører kommer til. Reiser orrekull. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Apportbevis. Tildeles i dag 1 premeie AK skog. 5-5-ib-4-4-4. fuglebeh: 4-4. 60 min. 1 stand u.makker.

Vardegløtts F-Jif som her står på ryper under taksering for noen dager siden fikk 1 AK og ble prøvens beste hund på Østmarkaprøven 21.08.18.
Jif kan av og til fremvise noen nydelige stander, her fra Trollheimen i mars 16.
I dag 25.08.15. fikk Vardegløtts F- Jif sin første jaktprøvepremiering med 2 AK på Østmarkaprøven. hun har levert bra saker både første og annen dag av prøven og kritikkene er skrevet inn under.

Jaktprøvesesongen 2015 er i gang og Jif har fått prøve seg på skogen x 2 denne uka. Blenda var påmeldt NM skog, men har løpetid og blir dessverre ikke klar til start fredag.

Matfar var skeptisk til prøvestart nå med Jif fordi hun har vært plaget med innbilt svangerskap siste uke og produsert store mengder melk, men hun kom bra i gang etter en litt tam start begge dager.

Kritikk Østmarkaprøven NWK 2015. første dag 24.08.15.

Jif starter noe forsiktig, mangler noe intensitet og får følgelig ikke med seg tilstrekkelig terreng i bredden. I andre slipp viser Jif et i alle hensender et glimrende slipp. Intensitet, terrengdekning og kontakt av ypperste klasse. I tredje slipp går hun fortsatt meget godt. Stand, reiser kontant på ordre. Fullstendig rolig i skudd. Dommer ser ikke fugl som letter i tett snar. Utrolig surt! 100 min slipptid. 44ib444. 0 pr AK. Dommer Trygve Heyerdahl jr.

Andre dag 25.08.15.

Jif går i fin fart, lett livlig stil og aksjon, avsøker terrenget erfarent i god kontakt. Noe mere dybde og bredde ønskelig. Hiver seg i stand, orrhøne letter presist foran Jif og hun er rolig i oppflukt og skudd. Utreder OK. Apportbevis fremlagt. Tildeles 2 pr. AK skog. 30 min slipptid. 44ib344. Dommer Petter Skaug.

 

 

Feb.15. Jif med sin første stand på hare i Kroerskogen. Haren satt ca 15m foran under et rotvelt og trykket godt. Jif fikk ikke med seg at den løp ut og var derfor helt rolig på tilrop.
04.09.14. Trening i felt på Tyritun, her Jif i stand på rapphøne. På kveldens trening var vi kun 4 hunder, flott for oss som var der og fikk masse gode situasjoner, synd ikke flere fikk benyttet sjansen til litt kvalitetstrening.

Øyekontroll 21.05.14.

Jif har vært til en "sluttkontroll" hos Grorudalen Dyreklinikk v.vet. øyespesialist Ernst Otto Ropstad. Grunnen til at vi måtte bytte veterinær var at begge Bergsjøene var ute av drift.(Trond pensjonist og Toril sykmeldt). Uansett vi fikk en meget grundig undersøkelse og beskjed om at det som er igjen av bittesmå grå felter på Jifs hornhinner, trolig vil bli som det er livet ut for henne. Vi har ikke merket at hun har noe redusert syn og dette vil da sannsynligvis ikke gi henne nevneverdige problemer fremover, - heldigvis!

 

Vårvintertrening i Trollheimen 2014, Jif står på et rypepar.

Vardegløtts F - Jif

Agnfiske på Vansjø, Jif følger spent med!(aug.2013)

Vardegløtts F-Jif ble født som nr 7 i et kull på i alt 10 valper, en var dødfødt og 5 hanner og 4 tisper ble søskenflokken videre.

Jif ble født med åpne øyne og vi hadde derfor ikke mye tro på at dette skulle gå bra. Hun har blitt fulgt opp hos vetreinær fra dag 1. og vi har dryppet øyne med 3t mellomrom i ukesvis. Dette har gitt resultater. Fra å ha to gråblasse hornhinner med begrenset synsmulighet, har hun nå kun igjen to svært små tynne flekker. Vi har håp om at også disse forsvinner etter hvert. Kroppen reparerer trolig dette helt av seg selv. Øyedråpene har forhindret infeksjon og holdt øynene i god tårebalanse.

Hun er nok en aldri så liten medisinsk sensasjon, for dette fenomenet er meget sjeldent hos ellers friske valper. Våre behandlere på Oslo Dyreklinikk, Torill og Trond Bergsjø har lang erfaring(ca 30 år), man aldri vært borte i dette tidligere! Virker som om også de synes dette har vært gøy å følge utviklingen hennes.

Jif har utviklet seg mye som jakthund de siste måneder. Hun er nettopp passert 1 år og fortsatt noe utstabil i søket, men er flink til å bruke vinden og jobber fornuftig på fugl. Intensiteten varierer fra akseptabelt til meget bra og hun har et godt standinstinkt som gjør henne så langt grei å deressere i fugl. Hun har vært utfordrene å få til på apport av fersk fugl. Med apportbukker har det gått bra, men den ferske fuglen ville hun en stund bare leke med. Vi måtte korrigere dette skikkelig og med gradvis oppbygging + bytte av fører(Kirsti) ble det en 1 UK apport på Brevigprøven 25.05.14.

I løpet av høsten 2015 har Jif utviklet seg til å bli en meget god fuglehund i våre øyne. Hun fikk i sommer 1 AK apport og har i høst gått flott på noen prøver, noe som har resultert i en 2 AK på skog. Hun jobber med god intensitet/fart og får med seg mye terreng. Er ellers stødig i stand og har vært grei å kontrolere i fugl.

Jif i spranget på stubbåkeren des. 2013, ikke mye til vinter i Skotbu!
Jif har funnet noe som "pirrer" i nesa!(Eggedal, 2013)
Gøy med første fugl skutt for Jif, 6 mnd gml. Det ble 3 stander på samme kull(200m fra hytta i Trollheimen) før far tok mot til seg og felte fugl. Jif helt rolig i situasjonen! Senere to fugl for Dizzy, noe som gjorde kvelden komplett!
Jif på jakt i Eggedal 2013. Flotte farger og der vesla fant sine første to ryper. Flott stand og ro i oppflukt, men våknet helt som jakthund har hun ikke ennå!
Apporttrening med due. Jif fikk det til etter hvert, men det var mest gøy å leke med dua!
Jif slapper av på bakdekket med suttekluten i Strømstad havn.
Jifs øyne har vært mye i fokus og etter flott oppfølging fra Oslo Dyreklinikk, ser dette ut til å bli bra til slutt.
Jif er en energisk leser av Adresseavisen!!!!!
F-Jif vokser til og blir langbeint og spenstig. Her 11 uker gml.
Vardegløtts F-JIf på skogtur 17. mai.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
04.07 | 13:16

Hei
Skal dere ha et valpekull i nær fremtid?

Jeg trenger en jaktkamerat med meg på tur.

...
02.09 | 14:28

Gratulerer til Jif og hundefører!

...
Du liker denne siden