Jakt 2014

Jørgen på post lille julaften. Lang los og 2 dyr på post, men de kom litt fort da :-)
Jaktleder Ole Chr. med SD Bajas i sekken etter lang dag på skareføre = såre baller på liten hund!

November/desemberjakt

SD. Bajas er en erfaren luring som jager i passe fart og er lett å lese under losen!

Årets høst er så langt svært mild og våt, noe som gjør at både skogsfugl og rådyrjakt med hell kan kombineres. Vi har så langt i november vært ute 5 dager etter rådyr og vi har hatt mange dyr på beina. Dagens tur(09.11.) gav en lang los på nesten 3t der det hele tiden dukket opp nye dyr. SD Emil startet med los på en voksen bukk, før han slo over på geit med kalver, og senere avsluttet han med enslig kalv. Nesten utrolig at det ikke ble fall i dag! Foruten en masse rådyr ble det obs 2 elg og et par harer i dag. 

Rådyrjakta i Follo er nesten tilbake mot gamle høyder. Det er godt med dyr i de fleste terreng og nesten alle geiter har to kalver  i år.

Siste uke ble det mye jakt og trening av hund. Rådyrjakt 15. - 16. og trening +fugl/revejakt 18. - 20.-11.   De to rådyrjaktdagene ble heftige med mange loser og dyrefall ,- gøy å jakte med så gode hunder(SD Bajas til Ole Chr. og SD Tyri til Anders). Fuglen var ikke spesielt samarbeidsvillig i yr og tåke, og reven dukker bare opp på åtet om natta. Uten snø på bakken er vi fortsatt sjanseløse! Det er mørkt som en sekk ved gluggen!

29.11. Ble siste jaktdag i november. Jakta rådyr i Ski med bla. Anders og SD Tyri. Tyri tok ut et stort dyr som gikk langt, men hun hang på og losen returnerte til området vårt. Det ble resultatløst etter drøye to timer, men vi fikk mye spenning og obs to orrhaner + en tiur i løpet av dagen. Jeg gikk 1,5t etter fugl på slutten av dagen, men vi kom ikke i fugl da.

På treningsfronten jobbes det med kontakten til Jif og unngå jaging av rådyr. Vi gjør fremskritt på samarbeidsfronten, men rådyr er det nesten over alt, så det er værre. Vi må nok vente på sporsnøen for å få plukket av dette.

I desember ble det i alt 6 dager med jakt, en kveld i revegluggen, en dag med fuglejakt og resten rådyr. Kvelden i gluggen var fin, men "Mikkel" hadde vært der før jeg kom(tydelige spor i nysnøen), så det ble ikke mye action. Under fuglejaktturen obs vi kun ei orrhøne som lettet på ca 80m hold. Ellers bare et par markeringer, den ene trolig på hare. De siste dagene med rådyrjakt var spennende og fulle av gode loser og mange dyr. I et drev kom det i alt 5 dyr og to av dem endte opp som slakt.

12.12. 14. Fullklaff i dag med felling av geit + kalv, etter at 5 dyr kom i samme drev. Vidar & Ole Chr. i slakterbua til Per Ove.
06.12.14. SD.Tyri gav oss nok en flott jaktlørdag med los i ca 2t på ei voksen geit, som fortsatt nyter livet i skogen på Siggerud!
25.11.14.Etter 3 uker med grått og vått vær kom endelig sola. Jentene slapper av i lunsjrasten på Skuddås. Det ble et fuglearbeid på hver hund i dag, Blenda på rugde og Jif med orrhøne. Begge gikk litt etter i oppflukt og skudd ble ikke løsnet.
15.11. Nok et rådyr måtte bite i gresset. I dag etter spornøye los av SD, Bajas. Her fornøyd gjeng ved fallet, skytter Vidar, Vegar, Jostein, Jørn og fotograf var hundefører Ole Chr.
09.11. SD Emil gav oss en flott dag i skogen med los på snaue 3t og mange dyr på beina.
04.11.Flott slutt på dagens jakt, med fuglarbeid på tiur av Jif, (riktignok uten skuddmulighet, men nære på) og en nydelig kveld i Østmarka!
01.11. Basset Oscar gjorde jobben igjen og bukk + geit kom til Vegar, som felte en spissbukk med hagleløpet.
Etter mange treningsturer på rugda, ble det rugde/skogfugljakt 28. - 29.10. Fikk 3 fine situasjoner 29., 2 på rugde og en på røy med en felling av rugde for Blenda. Jif hadde fint fuglearbeid på røya, men den fikk fly!

Oktoberjakt

Jif "slapper av" etter situasjonen på røya 29.10.

Starta første rådyrjakt med hund 11.10. i Østmarka med en gjeng fra Ski JFF. Fikk ut dyr på første drevet, men losen endte uten resultat. I andre drev fikk vi ikke kontakt med dyr.

I etterkant ble det en liten ettermiddagsrunde med Blenda og Jif(Dizzy halter og må hvile). Begge hundene jakter intenst og bra, og de samarbeider også bedre uten bjelle. I det terrenget vi gikk i fungerte det flott. Etter ca 1/2 t markerer Jif og hiver seg i stand. Justerer seg raskt inn i ny stand, men løser ut i det jeg kommer og vi utreder området sammen. Hun avslutter med å ringe inn hele kollen før hun går ut i nytt bredsøk. Bare et par hundre meter foran inn i en trang dal blir det ny stand. Jeg hører andre folk + en hund i området, og før jeg rekker frem går det ut en ungtiur på ca 50m hold. Jif setter seg på til rop! Spennende og fin situasjon som Jif taklet meget bra! Vi prøver å gå etter tiuren, men får ikke kontakt med den eller andre fugl.

30.10. og det nærmer seg slutten på oktober måned. Det ble 9 dager med jakt og nesten like mange treningsturer, noe som var meget nyttig. Begge hunder har nå meget stor jaktlyst og går med høy intensitet. Formen er for tiden på topp. Søksmessig er vi godt fornøyd med begge. Blenda har gått seg noe opp og fungerer nå fint i skogen. Hun er stødig i fugl, men tillater seg å knallapportere fugl når sjansen byr seg. Av og til halter hun litt etter lange jaktdager, men virker ikke veldig plaget.

Med Jif har vi jobbet med kontakt og søksbredde, noe som er i bedring. Hun fungerer bra i åpent terreng, men blir fortsatt noe drøy i tetta. Vi har hatt noen fuglearbeid på henne også, men av ulike grunner ikke felt fugl for henne nå. Hun er fortsatt glad i å jage hare og rådyr, men er helt lydløs både i uttak + drev, og hun jager kun noen få minutter. Dette får vi plukke av når det blir sporsnø, slik at vi ikke ødelgger noe nå.

25.10. hadde vi spennende rådyrjakt i Ski med to flotte loser og i alt 5 dyr på beina. En kalv datt i andre drev for K.Dachs Jordy, og med Steinar som skytter!
22.10. tur i Skotbuskauen der Jif får overta en lang fotoppgang fra Blenda.
Like før hun tar en kort stand hører jeg orrfugl lette fra et gransnar. Jif utreder fint og fortsetter sitt søk.
Jif i stram stand på rugde 16.10. I vinterværet trykket fuglen meget godt. Jeg brukte lang tid på å finne henne, fordi hun går i største laget i tett skog. Hun reiser friskt og når jeg er tett på henne, blir det flotte fuglearbeid. RIOS!
Fra dagens tur i Kroer(12.10.), Blenda spikerstand på rugde som satt i vegkanten. Fuglearbeid med reis og RiOS! Gøy! Utrolig vått i skogen etter massivt regnvær.

Septemberjakt 2014, Eggedal, Trollheimen og Ski.

Høststemning i Eggedal

Så langt har vi jakta en del dager i varierte terreng etter rype og skogfugl. Bestanden varierer mye fra terreng til terreng, og det er også stor lokal variasjon. I Eggedal er det for eksempel bra med fugl i et område det var nesten tomt i fjor, og lite fugl i det området det var godt med fugl sist år. Ikke helt enkelt å forstå, da områdene henger sammen og er godt besatt med smågnagere hele vegen. I Trollheimen var det også i år lite fugl og de to vi skøyt på(med vismuth) fløy like godt selv om fjære føyk på 20m hold! Her i Ski har vi hatt noen fine turer med fuglesituasjoner på storfugl, orr, jerpe og rugde, men i dette terrenget skyter vi ikke før alt er perfekt, så alle lever i beste velgående!

Vi har brukt Blenda og Jif alle dager og hatt med Dizzy til Oppdalsjakta og i skogen hjemme. Dizzy som nærmer seg 13 år elsker fortsatt å være med på jakt, men har nå bare et par brukbare slipp om dagen. Hun blir fort sliten og har en tendens til å jakte litt på egen hånd. Syn og hørsel er heller ikke på topp lenger. 

Blenda fungerer stort sett meget bra, men har vært plagsomt opptatt av lemmen i perioder. Vi har skutt både ryper og orrfugl for henne, og søksmessig går hun med høy intensitet, men mangler litt av det trykket hun hadde med 4 gode bein. Hun hemmes tydelig av sitt v. bakbein.

Jif var hissig på lemmen i starten, men ble bitt i tunga og mistet noe av interessen etter det. Som unghunder flest varierer hun en del i prestasjonene. Til tider kan hun slippe seg langt ut og jobber godt både i med og motvind. Hun har en fast flott stand, men kan avgjort bli roligere i fuglesituasjoner! Nesa er meget god, for hun finner minst like mye fugl som Blenda!

 

Orrfugl ble det også, her to kyllinger felt for ES Nelli etter et pent fuglearbeid. Sept.2014.
Espen med en av de to rypene vi felte for Jif første kvelden. Sept.2014.
Rypefall for Blenda i Eggedal, og Jif benytter sjansen til å tygge litt på hodet. Sept. 2014.
Duejakt i Ski, lokkefuglen er på plass.
Det blir lange timer for Blenda og Jif i absolutt ro før duefall.
Endelig felling og apportjobb for Jif!
Fra and/duejakt i Ski (25.08.) Fin trening på apport av varm fugl!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
04.07 | 13:16

Hei
Skal dere ha et valpekull i nær fremtid?

Jeg trenger en jaktkamerat med meg på tur.

...
02.09 | 14:28

Gratulerer til Jif og hundefører!

...
Du liker denne siden