Jakt 2015 del 1.

07.12. Fuglejakt med fruen i fantastisk desembervær, men fugl fant vi ikke...

Desemberjakt 2015

06.12. Var det på ny jakt i Kroer og los ble det på i alt 3 dyr. De splittet kort etter uttak og en spissbukk kom til posten min. Den fikk et rifleskudd på ca 60m og forsvant inn i et plantefelt. Beagle Bajas fortsatte losen på de to resterende dyra i ca 1 t, før vi gjore et ettersøk etter dyret. Da ble det funnet med god hjelp av en dyktig hund.

07.12. Vi tok oss en fuglejaktdag i det flotte været der begge hunder jobbet meget godt, men til ingen nytte. Kun et par "slappe" markeringer  på gammel fot i dag.

13.12. Kjølig flott søndag på rådyrjakt og med to hunder på startstreken. Startet med Basset Oscar som fant dyr raskt og hadde en snaue to timers los på dyr som turet fint rundt, men uten skytemuligheter. Like etter kom det inn en nabohund med et dyr som passerte like ved meg, men farten var for høy og stoppe skulle det ikke. Etter bållunsj slapp vi Beagle Bajas som brukte tid på å finne noe, men tok trolig først ut en elg som han hang seg på lenge. Mørket kom og vi fyret opp et nytt bål, men Bajas slo over på rådyr og holdt på til kl. 18.00.

 

06.12. Hundefører Jørn med beagle Bajas ved fallet etter flott los med i alt 3 dyr. En spissbukk måtte til slutt "bite i gresset"!
21.11. SD Tyri presenterte dyr til to postjegere i dag, som begge klarte å holde igjen skuddet!
15.11. Dagens store sliter beagle Bajas, kom tilbake etter drøye 4 timers los og ble tatt godt i mot av eier Jørn, Jonathan og Lars.
08.11. Blenda vel oppe med sin and!
08.11. Jif på vei inn over flytemyra med en velvoksen andrikk.

Novemberjakt

Lunsjrast.

01.11. var det ny jakt etter rådyr, denne gang på Kroerterrenget. Det ble tre fine loser på SD Emil, der losdyr ble hørt og sett flere ganger, men på ny "stang ut"! Gikk en times tur med Blenda og Jif i etterkant og hadde tre situasjoner med stand og reis. Først ei orrhøne med Jif, senere rugde med Blenda, før Jif avsluttet med nok en rugde like ved bilen. Meget bra jobbing av begge to!

07.11. rådyrjakt i Kroer med basset Oscar og 4 mann fikk lang los som gikk igjennom hele terrenget og ut i sørøst. Flott vær og en trivelig dag i skogen.

08.11. ny rådyrjakt, denne dagen med en gjeng fra Ski JFF i området ved Åli. En ny flott dag med over to timers los på SD Tyri. Det startet trolig med rådyr og endte med felling av en rev. Blenda og Jif fikk prøve seg på rugdejakt en times tid før det ble mørkt. Begge gikk i overkant stort i det tette terrenget, og det ble ingen situasjoner på oss der. I et vann like ved obs vi en del ender og to stokkender ble felt etter snikjakt i tussmørket med påfølgende apport i iskaldt vann. 

14.11. Rådyrjakt i Ski der vi kun fikk ut to elg og en hare. Haren hadde vi 30 min los på med SD. Emil og den var innom et par av postene, uten at det ble felling. Fuglejakt i etterkant med en rugdestand på hver hund uten resultat.

15.11. Rådyrjakt i Kroer i flott vær med mange dyr på beina i dag. Lang los med beagle Bajas til Jørn som turet rundt i terrenget og der Jonathan fikk en geit på post, men valgte å ikke skyte. Gikk en tur med Blenda og Jif etter rugde før det ble mørkt, noe som resulterte i 4 fuglearbeider, 3 til B og 1 til Jif. Flott trening dette, men rugda sitter stort sett så langt inne i tetta at det blir håpløst å skyte.

21.11. På ny en rådyrjaktdag med mye action. I kjølig vintervær fikk vi los på ei geit som viste seg pent frem på kort hold hos to av postjegerne, men vi holder fortsatt på sparing av geiter, så den fikk gå. SD Tyri jobbet energisk og fikk ut et dyr til som ble med geita og til slutt dro på langtur. På fuglejaktrunden i etterkant bled et i dag bare obs en rugde, og den var Blenda så upresis på at noe skudd var ikke aktuelt. Like etter tar Jif ut to rådyr, men viser liten interesse og senere har vi kontakt med elgku + svært liten kalv. Morsom dag i skogen igjen!

29.11. Nok en rådyrjakt med mange loser og i alt 5 dyr på beina. SD Emil og Basset Oscar jobbet godt, men vi får det ikke helt i mål i år. De gangene det kommer dyr på post så er de ikke dessverre ikke skytbare. Eneste obs av fugl i dag var en skogsfugl som Oscar støkket og hang seg på. 

17.10.15. Frode og Jif speider etter Blenda i Kupaterrenget på en fantastisk flott dag midt i oktober! Fuglen trykka brukbart for hundene, som hadde flere stander, men likte ikke at vi nærmet oss. Kun en skytemulighet på en orrhane og det ble bom!

Oktoberjakt 2015

Kirsti med Blenda og Jif i Kupaterrenget.

Første helga i oktober tilbrakte vi på fuglejakt i Kupaterrenget. I nydelig høstvær fikk vi noen situasjoner på fugl, men de var stort sett ganske sky, så mange skuddmuligheter ble det ikke.

Turen hadde to store opplevelser, og den første kom med en stand på Jif på lørdag, der vi finner henne i en trang dal/skråning. Vidar posisjonerer seg bak en brukket stor bjørkestamme med brukbar utsikt den retningen Jif står. Før jeg rekker å gi reisningsordre knekker det kraftig i kvist oppe i et bjørkekjerr. Like etter kommer noe stort og brunt i fullt firsprang ned den bratte dalen rett på meg. Det viser seg å være en ung elgokse som ikke fant noen annen utvei enn å løpe rett mot der jeg står! Hva gjør man så?! Jeg satte i et høyt skrik og viftet med armene, slik at elgen satte bremsene på og stoppet på ca 1,5m hold! Den snøftet og stirret meg dypt inn i øynene, før den tverrvendte og løp ut i stikk motsatt retning. Jif blir stående under hele seansen, og jeg får et adrenalinkikk til å bli helt fjollete av. Jakt med kontinental fuglehund kan definitivt være en meget spennende affære.      "Nær døden" opplevelse dette her!

Dagen etter får vi en fuglesituasjon som er litt spesiell. Nede i skogen på andre siden av en myr ca 100m unna ser vi Blenda markere og gå i stand ved en stor stein. I det vi går innpå justerer hun seg litt og forsvinner et øyeblikk bak steinen. Kort tid etter braker det ut en tiur i skauen like ovenfor hunden. Det ropes sitt og vi sniker oss raskt innpå. Blenda står fortsatt som en påle da vi kommer frem og i det jeg roper"JA", letter det en jerpe bak meg. B. Reiser tre stk til som sitter rett foran henne inne under en skjørtegran. Skyter en bom på en av dem, og B. er akseptabelt rolig. På bare noen få kvadratmeter sitter det et kull med 4 jerper og en tiur, ikke dageligkost dette her!

23.10. var vi på en lengre tur i Østmarka, men skogsfuglen var ikke hjemme i godværet, så vi måtte nøye oss med kun en rugdestand på Blenda uten resultat. Fikk grankvist i øyet da skuddet skulle løsnes, og borte var den.

24.10. ble det rådyrjakt på Nesodden der vi den dagen kun skulle skyte bukk. Etter drøy times los fikk jeg besøk av ei lita geit(ikke losdyret) som fikk trippe videre. Losdyret slapp også unna, da losen stort sett gikk i ytterkant av terrenget. SD Bajas jobbet som alltid meget godt!

31.10. siste dag i oktober jakta vi i rådyr i Ski med strihårdachsene Tyri og Emil. Los på flere dyr som delte seg under losen og som nok en gang slapp unna. Gikk en tur med Blenda og Jif etter skogfugl/rugde etterpå, men kom ikke i fugl. Merkelig lite rugde i våre terreng så langt i høst. 

Kupaterrenget oktober 2015, Jif i stand og far er klar!
Den andre minken fra ura ved det som tidligere var en meget god fiskekulp! Vi får håpe det hjelper å få ryddet bort noen av dem.
Jif med stilfull stand i Trønderske fjell, men det var langt mellom situasjonene.
Frode med flott blåhane skutt for Blenda, og der også ettersøkshunden fikk vist sin klasse. Hanen ble truffet litt langt bak og fortsatte 150m før den datt. Den rakk å gjemme seg godt før vi kom frem, men Blenda fant sporet og kom inn med den. Dette skjedde i pøsregn, men hunden hadde ingen problemer med å finne den igjen. Sportrening til ettersøk har mye for seg!

Septemberjakt

ES Nelly er heit etter felling!

Årets fuglejaktuker ble det lite fugl og mye regn, særlig første uka. Vi, Pål og Vidar, startet i Eggedal med et par fine dager fra 10. september, der vi fant litt fugl og fikk noen fellinger for hundene. Små kull og ikke altfor mange heller, gjorde at det ble et forsiktig uttak. Fikk besøk på setra av Anne, Espen, Frode og Kirsti fredag kveld, og da var det slutt på godværet.             I pøsregn tredje dag fikk Frode skutt seg en flott blåhane for Blenda, og vi hadde situasjoner på ryper og tiur. Gøy det, men derfra og ut var himmelens sluser åpne. Det ble ikke mer jakt den uka på Kupa.

Kirsti og Vidar flyttet nordover den 19.09. til Nerskoghytta, der Oppdal bygdealm. hadde stengt sitt terreng for all jakt pga. lite fugl. Vi kjøpte jaktkort for skogsfugl i Ork/Meldal og jakta 3 dager der. Lite fugl der også selvsagt, så det ble med to mink i fella i nærheten av hytta.

Augustjakt 2015

Det ble ikke tid til mye tidligjakt i år, kun en tur på bukkejakt med Jørgen der vi kun hadde besøk av en revevalp og en elg. Senere har det blitt et par turer på and og duejakt med to ender som resultat. Har prioritert å stille på noen jaktprøver med Jif, noe som har vært spennende nok.

Fra andejakt i Ski der det ble en dubble på stokkand og begge fikk testet vannapporten.

Februarjakt

Har forsøkt å sitte i revegluggen en gang i uka, men det blir bare nesten. Utlegg av åte har derimot vært stabilt med en til to ganger pr uke. Aktiviteten hos reven er bra og ved åte i dag(24.02.) var det ferske spor fra i natt etter nysnø. Da blir det revejakt igjen i morgen kveld!

26.02. Gluggjakt noen timer i går kveld. Denne kvelden helt uten liv. Ingen aktivitet siden siste utlegg av åte.

Like over kl. 21.00. første kvelden hos Halita Jakt, kom denne "lille grisegutten" på 103 kg ut av skogen 8 meter fra der jeg satt. Den datt i skuddet. Snakk om adrenalinkikk!
Inne i gluggen(Anders Ohlsson 3) der grisen ble skutt. Flott plass!
Fine tenner på denne karen!
Fra drivjakten hos Jonas siste dagen i Emmaboda. Hadde ut både rådyr og gris, men utrolig nok lurte de alle 17 postene!

Januarjakt 2015.

30.01.15. hos Halita. Mens de andre var i hegn på hjortejakt, ble det hundetrening på fruen og meg. Blenda og Jif jobbet intenst, men i 25 cm nysnø var det ikke enkelt å finne fugl.

Januar 2015 er over midtveis og så langt har vi prøvd oss på litt revejakt. Jørgen var nære en natt da reven var svært tett på gluggen, men den ante uråd og sjekket ut på baksiden og forsvant. Kommer til å legge ut mer åte i morgen og prøver på igjen etter et par kvelder. 

Ellers nærmer det seg vinterens høydepunkt med rådyr og villsvinjakt i sør Sverige hos Halita Jakt.

26.01.15. Gluggjakt på rev i Ski der "Mikkel" kom på besøk, men han reddet seg pga. noe dårlig sikt og en litt uheldig, men nødvendig forflytting av jegeren inne i gluggen. Nære på nå,- så neste gang!!!

28.01. - 01.02.15. Vinterjakt hos Halita Jakt i Tingsryd. Spennende og actionfylte dager i år også, men mange fall for de i alt 10 jegerne som deltok. Det ble felt 5 villsvin, 10 dåhjort, 1 hjortekalv og 1 rådyr. Bra størrelse på svina i år med følgende vekt: 30 - 44 - 66 - 91 - 103kg. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.09 | 16:31

Hei Bente! Høsten er lavsesong for jakthundvalper og vi kommer til å ha kull på vår Strihårdachs Minni først til vinteren.

...
23.09 | 08:05

Ønsker en jaktkamerat

...
26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
Du liker denne siden