Jakt 2020 del 1

Novemberjakt 2020.

Frode er med på litt hundeføreropplæring og gjør sine vurderinger av spor sammen med Minni.

Denne måneden starter riktig bra med flere flotte loser for Minni. Felling av bukkekalv ble det også lørdag 7. og i det følget var det tre dyr frem til de splittet etter drøye 20 min. Fortsatt relativt lite dyr i Kroerområdet slik det har vært i fra i sommer. Trolig større rovdyr i nærområdet slik at mange av de dyra som ikke blir tatt trekker unna. Det observeres mye dyr i områdene noen km lenger nord.

Søndag 8. har hun en flott los i kommuneskauen på geit og kalv igjen, denne gangen drøye 70 min og flere poster hadde dyra innnom uten å få skutt.

Jif har fått jakta litt rugde og funnet mange, men som vanlig blir det få skuddsjanser og mye bomskudd.

Utover i måneden kom det etter hvert mange dyr inn i terrenget i Kroer. Noe som medførte at Minni fikk kjørt seg skikkelig noen av dagene. Hun jaktet meget godt og hadde mange flotte loser opp mot to timer.

07.11.20. Minni får ut 3 dyr i Kroer og loser ca 20 min før geit og bukkekalv kommer til der jeg står. Kalven felles på kort hold og Minni loser ca 20 min til på det siste dyret før hun får tap og kommer tilbake.
På en av de få dagene med oppholdsvær felte Anders en fin bukk for Tyri etter 2 t og 10 min los for den gamle damen. Da var hun så sliten at hun rekvirerte transport ned til nærmeste sti.

Oktoberjakt 2020.

Jif og årets første rugde.

Vi har prøvd oss litt rundt om kring på fugl og rådyr, men det har vært mye "stang ut" denne våte måneden. Minni har hatt mange fine loser, men dyra har hatt en tendens til å dra ut av terrenget. Siste dag i måneden hadde hun flott los på geit med kalv, men det var selvsagt bare geita som dukket opp på 5 m hold, og fikk løpe videre.

27.09.20. Frode fikk gleden av å avslutte denne losen fra tårnet ved hytta i Kroer. Det ble en los av det korte slaget på geit med kalv, som gikk en kjapp runde fra hytta vestover og kom tilbake til tårnet der Frode satt. Minnis andre dyr høsten 2020.
25.09.20. Minni svært fornøyd med første dyr i bakken i kommuneskauen.

Septemberjakt 2020

Til og med "gamlefar" som hadde mer enn nok med å holde seg på beina, fikk fugl på sekken.

Vi fikk oss noen fine dager i Kupaterrenget også i år og det var jevnt over brukbart med fugl. Jif fungerer meget bra når det er nokså tett mellom fuglen, stødig i stand og rolig i fugl, men kan også bli svært drøy i slippet når det er langt i mellom dem.

Del to av fuglejakt ble en rolig uke på hytta i Trollheimen. Fikk tatt tre ganske korte turer og kom i lite fugl der.

Rådyrjakta med Minni startet fantastisk bra med felling 25. og 27.09. Et smaldyr først i kommuneskauen og en kalv i Kroer et par dager etter.

Minni og Jif på Ilfjellet en dag med godvær.
Herlig på fjellet i september!
Gutta er mellomfornøyd etter noe lav treffprosent på Kupa, men Jif leverte fugl jevnt og trutt!

Augustjakt 2020

Jif i stand på orrekull under taksering i kommuneskauen.

På grunn av akutt forverring av artrose i særlig venstre kne, har det blitt umulig å jakte som før. Likevel prøver vi å komme oss ut så ofte som mulig med begge hunder. I august ble det kun en tur på bukkepost og en dag med andejakt + noen korte takseringsturer med Jif.

Augustjakt i Ski der Jif fikk apportere et par stokkender.

Vinter/vårjakt 2020

Januargrevling påskutt med hagle, og den løp da noen meter slik at jentene fikk gjøre et ettersøk.

Kort oppsummert, en aktiv vinter/vår med mange turer etter reven og for en gang skyld også med bra resultater. Det har vært mye rev i våre nærområder i det siste og i alt har jeg skutt på 10 stk. og 9 av dem jakter ikke mer. Lokking har vært effektivt, også i kombinasjon med smygjakt. 4. stk er tatt ved åte og Minni/Jif har fått vært med på noen ettersøk der reven har løpt et stykke. En grevling måtte også bøte med livet i slutten av januar. Den milde vinteren har gjort dem litt fortomlet og ikke mange dager senere obs vi en til som var påkjørt av bil.

Turens største gris(75 kg) på Bladatorpet 1. Den kom snikende inn kl. 20.15. og løp 60 - 70 m etter lungeskudd.

Januarjakt 2020

Fra drivjakt nord for Djupsjøen. Eva med hare og drivhund Seven, Halvard har noen gode meldinger på lager...

Årets første sikkelige jakttur er Halitaturen med gode venner. I år fikk vi også med oss Frode, mens Jørgen måtte følge opp jobbing hjemme. Vi var 8 jegere + 8 hunder som fikk noen flotte varierte dager i "vårvær". Mildt og stort sett pent vær alle dager. Våre to unge dachser, KD Luna til Lars på 1 år og vår SD Minni fikk kjørt seg på dagtid med mange flotte loser på rådyr, hare og rev. Dessverre kun et fall med en hare for Luna denne gang, men det var fryktelig nære noen ganger på rådyr. Eva og Pål tok en tur i et hegn en dag og fikk skutt seg et par dåhjort. Frode debuterte med en råbukk kalv, Blodtørstige Anne skøyt 3 griser(38-45-62kg) på tre kvelder!!!, og Espen(53kg), Lars(62 kg) og Vidar(75 kg) fikk hver sin gris. I tillegg ble det til slutt to harer, en på Lars for Luna og en til Eva på drivjakt i en såte.

Fra "morgenandakten" med fordeling av rådyrposter.
Brukbare tenner på denne karen.
Espen gjør opp dåhjort.
18.01. Frode i slaktarboden med kalven. Fornøyd kar!
Fin start på det nye året med ny pers på rev, 8,150 kg! Smyg/lokkjakt i kommuneskauen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 15:17

Hei :)
Skal dere ha valper på Kleiner i år?

...
05.07 | 10:08

Hei!
Til orientering har vi pr i dag ingen planer om valpekull.

...
04.07 | 13:16

Hei
Skal dere ha et valpekull i nær fremtid?

Jeg trenger en jaktkamerat med meg på tur.

...
02.09 | 14:28

Gratulerer til Jif og hundefører!

...
Du liker denne siden